Vesti > Politika

ŠOLC U PETAK razgovara sa Vučićem! Potpisuju JEDAN VAŽAN UGOVOR, a evo koje su još teme na STOLU

Šolc će u Beogradu učestvovati na samitu o strateškim sirovinama zajedno s potpredsednikom Evropske komisije za energetiku

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

17/07/2024 > 20:40

podeli vest:

ŠOLC U PETAK razgovara sa Vučićem! Potpisuju JEDAN VAŽAN UGOVOR, a evo koje su još teme na STOLU
Foto: Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber


Nemački kancelar Olaf Šolc doputovaće u Beograd gde će u petak razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrdio je danas portparol nemačke vlade.

Glavna tema posete, kako je saopšteno, su kritične sirovine, o čemu će Srbija i potpisati memorandum o razumevanju s EU o strateškom partnerstvu, prenosi Rojters. 

Šolc će u Beogradu učestvovati na, kako navodi agencija, samitu o strateškim sirovinama zajedno s potpredsednikom Evropske komisije za energetiku Marošem Šefčovičem, na kojem će biti potpisan Memorandum o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima.

Portparol vlade u Berlinu rekao je da je pozadina ovog projekat održivog rudarenja litijuma u Srbiji. 

- Sveukupno, radi se o daljem razvoju evropske agende o sirovinama i odbacivanja određenih sirovina - rekao je portparol nemačke vlade na redovnoj konferenciji za medije.

Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će u petak ujutru imati bilateralni sastanak sa Šolcom u Beogradu, o evropskom putu, političkim odnosima, KiM i regionu, kao i razvoju ekonomije, agendi rasta i približavanju evropskom trzistu

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar