ZLATNO ZAPEČENI "GRANATIR KROMPIR" Jednostavnost i savršenstvo ukusa iz Bakine kuhinje!
podeli vest:

Otkrijte tajnu najslađeg krompira iz rerne uz ovaj jednostavan recept iz bakine kuhinje! 'Granatir krompir' je jelo koje osvaja svojom
sočnošću i kremastom teksturom. Tanko isečeni krompir se peče u bogatom sosu od mleka, kisele pavlake, belog luka i topljenog kačkavalja, a zatim se zapeče do savršene zlatne boje. Ovaj 'granatir krompir' je idealan kao ukusan prilog mesu ili ribi, ali može da posluži i kao samostalno lagano jelo.
Priprema je brza i laka, a rezultat je krompir neodoljivog ukusa koji će svi obožavati. Probajte ovaj vrhunski recept i uverite se zašto je 'granatir krompir' jedan od omiljenih jela iz bakine kuhinje!

Potrebno je:
1/2 kr krompira
200 ml mleka
100 gr kisele pavlake
100 gr kačkavalja
4 čena belog luka
ml biber
suvi začin
Priprema:
Kromir oguliti i iseći na tanje krugove. Staviti u vodu i lepo opratim da se opere skrob. Istresti na krpu i osušiti. Pleh premazati uljem i izgnječenim belim lukom sa jednim delom.
U činiju sipati mleko dodati , začin, ostatak belog luka, ml bibera i staviti na šporet do vrenja. Ubaciti pola rendanog kačkavalja i oko 100 gr kisele pavlake. Sve dobro izjednačiti. Poređati krugove jedan za drugim u pleh i preliti vrućim mlekom. Odozgo posuti kačkavalj rendani ostatak.
Peći na 210 stepeni C oko 5 minuta da porumeni ako treba i duže. Vrhunski, nikad lepši!
Kako se sprema ovaj krompir, pogledajte u nastavku:
Ostavite komentar