Vesti > Politika

VUČIĆ IZ PARIZA: Predsednik danas na ceremoniji otvaranja OI, očekuje ga kratak sastanak sa Makronom

Tokom boravaka u Parizu, predsednik Vučić će prisustvovati i svečanom otvaranju Srpske kuće

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

26/07/2024 > 11:11

podeli vest:

VUČIĆ IZ PARIZA: Predsednik danas na ceremoniji otvaranja OI, očekuje ga kratak sastanak sa Makronom
Foto: pink printscreen


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u Parizu, gde će prisustvovati ceremoniji otvaranja 33. Letnjih olimpijskih igara.

Predsednik Vučić će, pored zvanične ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, biti gost na prijemu koji u čast svetskih lidera priređuje predsednik Republike Francuske Emanuel Makron.

Tokom boravaka u Parizu, predsednik Vučić će prisustvovati i svečanom otvaranju Srpske kuće.

Vučić je najavio je da će danas imati kratak susret sa predsednikom Francuske Emenuelom Makronom. 

- Iočekujem njegovu posetu Beogradu u narednih 50 dana, najkasnije i verujem da bismo tu mogli važne sporazume da postignemo", rekao je Vučić novinarima u Parizu. Predsednik Vučić je istakao da je za Srbiju od izuzetnog značaja da gajimo dobre veze i dobre odnose sa Francuskom. I verujem da ćemo uspeti i dalje da unapređujemo naše odnose - dodao je Vučić.

On je rekao da će tokom boravka u Parizu imati brojne razgovore, budući da su mnogi državnici tu, ali da je za njega najvažnije kako će da nastavi razgovore sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i da se što pre ugovori njegova poseta Srbiji.

- Deo mog tima trenutno razgovara sa njegovim timom oko te posete. Pokušavamo da uskladimo datume - rekao je Vučić novinarima u Parizu.

On je kazao da je zbog Olimpijskih igara sve prepuno u Parizu, a da su on i srpska delegacija smešteni u isti hotel gde i predsednice Švajcarske i Slovenije, litvanskim predsednikom, irskim premijerom.

- Ceo svet dolazi ovde, vodite razgovore sa svima - rekao je on. 

On je kazao da se nada i da će moći da pozdravim naše olimpijce koji će nositi srpsku zastavu, u zavisnosti od vremenskih uslova.

- Nadam se da ću moći da pozdravim naše olimpijce Maju Ognjenović i Dušana Mandića koji će nositi srpsku zastavu - rekao je Vučić.

Predsednik je izjavio da će sutra u Parizu biti otvorena Srpska kuća koja će se nalaziti odmah pored Francuske kuće, što je ogromna čast i velika prilika da predstavimo svoju zemlju.

- Ono što je zanimljivo, to je da smo dobili najbolju moguću poziciju odmah pored Francuske kuće. To će biti prilika da promovišemo mnogo stvari u Parizu. Kada ste pored zemlje domaćina, pored njihovog velikog paviljona, onda ne samo da je to ogromna čast već i velika i izuzetna prilika da predstavite svoju zemlju. Mi ćemo tu imati mnogo programa od predstavljanja naše kuhinje do onoga što mi se čini da je važnije, a to je predstavljanje naše ekonomije i razgovori sa poslovnim partnerima", rekao je Vučić. Kaže da će to biti kuća za sve Srbe koji budu u Parizu tokom Olimpijade, ali i velika podrška našem olimpijskom timu. Vučić je rekao da će sutra na otvaranju Srpske kuće prisustvovati, zajedno sa njim, jedan od najvažnijih ministara u vladi Francuske. "I verujem da će to biti još jedna prilika da razgovaramo o našim ekonomskim odnosima, o svem onome što zajedničke možemo da napravimo - rekao je Vučić

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar