Vesti > Politika

MAKRONOVA PORUKA ZA KRAJ POSETE: Francuska je prijatelj Srbije, kao i ja lično!

Istakao je da je poslednji put bio u Beogradu 2019.

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

30/08/2024 > 16:25

podeli vest:

MAKRONOVA PORUKA ZA KRAJ POSETE: Francuska je prijatelj Srbije, kao i ja lično!
Foto: Instagram


Predsednik Emanuel Makron poručio je danas na kraju dvodnevne posete Srbiji da je Francuska prijatelj Srbije, kao i on lično i zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na gostoprimstvu.

- Imali smo razgovore na strateškom nivou u svim sektorima, privrednim, kulturnim, i mislim da smo mogli suštinski da unapredimo odnose između Francuske i Srbije - rekao je Makron na ceremoniji otkrivanja  ploče povodom završetka radova na modernizaciji i proširenju aerodroma Nikola Tesla.

Obraćajući se novinarima na aerodromu, Makron je naglasio da je  zadovoljan svime što je urađeno na aerodromu.

Foto: . FOTO TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

 

Istakao je da je poslednji put bio u Beogradu 2019. kada je mogao da stekne uvid u radove širokih razmera, kao i da su radovi završeni uprkos kovidu, inflaciji i geopolitičkoj situaciji.

- Odlučili ste 2018. da ukažete poverenje Vansiju, hvala vam na poverenju. Želim da zahvalim svim ekipama, inženjerima i tehničarima, srpskim i francuskim, i svim partnerima koji su doprineli da aerodrom danas izgleda onako kako izgleda. Aerodrom je danas mnogo veći, dobio je internacionalnu dimenziju i Francuska želi da nastavi da bude pored Vas, da bude uz Vas. Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde pored Vas i što sam mogla da vidim sve što ste uradili - rekao je Makron.

On je zahvalio na ukazanom  poverenju, što je Srbija dala Francuskoj taj projekat.

- Mi smo mogli da Vam pokažemo šta znamo, naše veštine, naše znanje da Vam prenesemo. Hvala Vam za to što ste nam ukazali poverenje. Gospodine predsedniče, ovo je prilika i za mene da Vam zahvalim na ovoj poseti i želim da Vam kažem da je Franciska prijatelj Srbije i ja lično sam prijatelj Srbije - poručio je francuski predsednik.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar