Vesti > Politika

Advokat Arsić: Pantića sumnjiče za krađu stoke tokom 1999. godine na KIM, sama optužnica čudna

Odbrana je predložila meru kućnog pritvora sa garancijom od 15.000 evra.

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

13/09/2024 > 17:56 >> 17:57

podeli vest:

Advokat Arsić: Pantića sumnjiče za krađu stoke tokom 1999. godine na KIM, sama optužnica čudna
Protesti u Kosovskoj Mitrovici - Foto: Tanjug printscreen


Advokat 85-godišnjeg Tomislava Pantića iz Istoka, koji je u četvrtak uhapšen na KiM, izjavio je danas da je tužilac pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini tražio da se Pantiću odredi pritvor pod obrazloženjem da je tokom ratnih zbivanja 1999. godine navodno učestvovao u krađi stoke.

- Danas je bila sednica pred sudijom za prethodni postupak. Tužilac je dao zahtev za određivanje mere zatvorskog pritvora, obrazložili su zahtev time da je navodno osumnjičeni Pantić Tomislav učestvovao u krađi žive stoke u selu Crnce tokom ratnih zbivanja 1999. godine, za nekih 270 grla. Drugog osumnjičenog nema, ali ono što je izneo tužilac je bez osnova, nijedan svedok nije pomenut u ovoj situaciji. Samo je jedna situacija, da je on učestvovao u nekom događaju za koji nema ni opisa, ni datuma, ni konkretnih radnji osumnjičenih - rekao je advokat Vasilije Arsić novinarima.

 

On je dodao da je odbrana je predložila meru kućnog pritvora sa garancijom od 15.000 evra. 

- Čekamo samo sada sud šta će odlučiti. Po mom nekom mišljenju trebalo bi da bude objektivan, ali videćemo, praksa je nešto drugačija - naveo je adovkat.

Arsić je dodao da je Pantić vrlo teškom zdravstvenom stanju i da ga je noćas tri puta pregledao doktor.

- Primio je dve injekcije venske za snižavanje pritiska i sve te razloge ja sam naveo sudiji kao osnov da bude neka blaža mera, da li će to sud da uvaži - videćemo. Tužilac je baš bio rigorozan u svojim zahtevima, nije hteo da sasluša odbranu u tom smislu da se sagleda malo i humana strana postupka, ne samo formalno pravna - rekao je Arsić.

Pantićev sin, Aleksandar kaže da je zabrinut za zdravstveno stanje svog oca i navodi da je u jako teškoj situaciji.

- Mene su priveli, ali su me priveli u opštini Istok u stanicu policije da dam izjavu. Ja sam tamo dao izjavu. Mene i sina, mlađeg sina koji ima 19 godina. I onda su nas posle sat vremena pustili, a njega su direktno odveli u Prištinu - rekao je Pantić.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar