Vesti > Politika

Bisljimi: Priština prihvatila trilateralni sastanak u Briselu

Prema informacijama Tanjuga, jedna od tema koju je Beograd predložio da se nađe na dnevnom redu je i pitanje mosta na Ibru...

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

13/09/2024 > 21:14

podeli vest:

Bisljimi: Priština prihvatila trilateralni sastanak u Briselu
Foto: printscreen tanjug


Glavni pregovarač Prištine u okviru dijlaloga sa Beogradom Besnik Bisljimi objavio je danas da će dijalog Beograda i Prištine na tehničkom nivou biti održan u utorak 17. septembra u Briselu tvrdeći da je Priština prihvatila trilateralni sastanak prema agendi koju je uspostavio posrednik u dijalogu, odnosno Evropska unija.

On je pri tome izneo i tvrdnje da je Beograd odbio učešće na tom sastanku, jer "pokušava da nametne teme namenjene za domaću političku upotrebu''.

U objavi na mreži Iks Bisljimi je podelio vest koju je ranije danas objavio Tanjug da će se u Briselu u utorak održati nova runda dijaloga na nivou glavnih pregovarača Petra Petkovića i Besnika Bisljimija.

Prema saznanjima Tanjuga iz diplomatskih izvora, Beograd je ponudio i izrazio spremnost da se održi trilateralni sastanak sa prištinskom stranom, ali je Bisljimi to odbio.

Prema informacijama Tanjuga, jedna od tema koju je Beograd predložio da se nađe na dnevnom redu je i pitanje mosta na Ibru, kao i formiranje Zajednice srpskih opština.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar