Vesti > Politika

PETKOVIĆ otkrio sve DETALJE IZ PRIŠTINE: Bisljimi odbio zajednički sastanak, insistirali smo na ZSO!

Direktor Kancelarije za KiM rekao je da je razgovarano o merama koje podrazumevaju oživljavanje procesa dijaloga koji nam je preko potreban

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

17/09/2024 > 16:12

podeli vest:

PETKOVIĆ otkrio sve DETALJE IZ PRIŠTINE: Bisljimi odbio zajednički sastanak, insistirali smo na ZSO!
Foto: Tanjug printscreen


Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da danas u Briselu nije došlo do trojnog sastanka sa Prištinom, jer je to odbio njihov pregovarač Besnik Bisljimi, dok je delegacija Beograda insistirala na temama kao što su ZSO, usluge i pitanje primene sporazuma i predstavila mere za zaštitu srpskog naroda.

- Do trojnog direktnog susreta sa prištinskom stranom nije došlo zato što je gospodin Bisljimi odbio da se sretne sa predstavnicima Beograda, jer smo mi insistirali na temama kao što su ZSO, usluge i pitanje implementacije odnosno primene sporazuma - rekao je Petković novinarima.

Foto: Tanjug printscreen

 

 .

- Dakle, brojne teme su bile za pregovaračkim stolom. Kao glavni pregovarač Beograda sam predstavio mere Vlade Republike Srbije o kojima je predsednik Aleksandar Vučić govorio na konferenciji za medije - rekao je Petković.

On je posle sastanaka rekao novinarima da je razgovarano o merama  koje podrazumevaju oživljavanje procesa dijaloga koji nam je preko potreban.

- Pošto smo uvereni da jedino u dijalogu možemo da pronađemo kompromisno rešenje za pitanje Kosova i Metohije - rekao je Petković.

BONUS VIDEO:


Ostavite komentar