Vesti > Politika

Predsednik Vučić: Nikada nije bilo stvarnog dijaloga... pokušavano da se Beograd okrivi za sve na terenu

Predsednik Vučić govori o razgovorima u Briselu i drugim aktuelnim temama

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

18/09/2024 > 18:51 >> 19:31

podeli vest:

Predsednik Vučić: Nikada nije bilo stvarnog dijaloga... pokušavano da se Beograd okrivi za sve na terenu
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Vučić gostuje večeras u dnevniku TV Pink i govori o aktuelnim temama.

- Mi nikada nismo imali stvarni dijalog i stvarni razgovor. Pokušavali su trikovima da na sve moguće načine Beograd da okrive za sve loše što se događa na terenu - kazao je večeras predsednik.

Sutra na ručku sa liderima Zapadnog Balkana

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra učestvovati na radnom ručku koji za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i da će to biti važan sastanak na kome će biti reč i o problemima, kao i da očekuje korektan razgovor.

- Biće svakako važan sastanak gde će se razgovarati o Agendi rasta, o reformama neophodnim na putu za jedinstveno evropsko tržište, što znači pre toga jedinstveno balkansko tržište. Razume se, biće govora i o problemima i o svemu drugom, ali verujem da će to biti jedan važan sastanak u kojem će nam predsednica Evropske komisije ukazati na to da će Marta Kos voditi onaj deo koji je u EK zadužen za proširenje EU i da ćemo imati priliku da se upoznamo sa njihovom novom agendom - rekao je Vučić za Pink.

Izrazio je uverenje da će to biti korektan razgovor i napomenuo da to, ipak, zavisi uvek i od Prištine i od Sarajeva.

- Ne mislim da može da bude bilo kakav problem na tom skupu - dodao je Vučić.

Penzije će biti povećane oko 11 %

- Minimalna zarada biće 53.592 dinara, penzije ćemo povećati 10,9 ili 11 odsto, uskoro i odluka vlade da za ceo javni sektor bude povećanje 8 odsto, a za prosvetare, učitelje i nastavnike, vaspitače za 12 odsto - kazao je večeras Vučić.

O tome zašto nema sankcija prema Rusiji

- Nisam uveo sankcije Rusiji zato što mislim da je to dobro za našu zemlju i da vodimo dobru politiku. Zato što ćete za dve godine kad se završi taj rat, vi da stojite svi u redu i da budete veći rusofili deset puta nego bilo ko iz ove zemlje. Ne biste li uspeli brže, bolje da obnavljate odnose sa Rusijom onog dana kada se uspostavi mir. A doći će i taj dan - rekao je Vučić.

Na konstataciju voditeljke TV Pink da su u Beogradu u poslednje vreme često dolazili strani veliki lideri, Vučić je najavio da će uskoro doći i predsednik jedne afričke države i kralj jedne druge afričke države...
 

 

BONUS VIDEO:


 

 

Ostavite komentar