Vesti > Politika

Za danas završeno ZASEDANJE SKUPŠTINE o REBALANSU BUDŽETA! Nastavak sutra, a evo o čemu je bilo reči

Vulin je na kraju današnjeg rada rekao, odgovarajući opoziciji oko nabavke Rafala, da se ta odluka ne može doneti bez odluke Generalštaba

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

25/09/2024 > 18:26

podeli vest:

Za danas završeno ZASEDANJE SKUPŠTINE o REBALANSU BUDŽETA! Nastavak sutra, a evo o čemu je bilo reči
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Poslanici Skupštine Srbije završili su rad za večeras, a raspravu o rebalansu budžeta za ovu godinu nastaviće sutra u 10.00 časova.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin rekao je na kraju današnjeg rada, odgovarajući opoziciji na kritike oko nabavke Rafala, da se takva odluka ne može doneti bez odluke Generalštaba i odluke načelnika. Vulin je kazao da nabavka borbenih aviona iz Francuske ne govori ništa o političkoj orijentaciji Srbije, te je upitao da li znači da će Srbija postati član ŠOS-a (Šangajska organizacija za saradnju) ili ODKB-a zbog kupovine ruskih MiG-ova.

- Ovo je jedina zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji, koja nije upala u antirusku histeriju, ja sam ponosan na to, ovo je zemlja u kojoj možete da vidite sve ruske medije - rekao je Vulin.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Na komentare da treba više da se ulaže u obrazovanje, Vulin je odgovorio potvrdno, te je govorio o proseku na fakultetu Miroslava Aleksića iz Narodnog pokreta Srbije.

- (Zdravko) Ponoš se hvali svojim vezam sa CIA, naravno da je Vikiliks tu da sve to potvrdi - rekao je Vulin i dodao da je Ponoš o NATO bobardovanju govorio da "treba da se gleda u budućnosti, a ne prošlost".

Primetio je i da opozicija ništa nije govorila o rebalansu budžeta već je samo imala lične uvrede na račun ministara. Šef poslaničke grupe Narodnog pokreta Srbije Mirolav Aleksić rekao je da već tri dana u Skupštini Srbije, u diskusiji o rebalansu budžeta, slušamo, kako je rekao, "iluzije" ministra finansija Siniše Malog.

Poslanici Skupštine Srbije danas su, treći dan zaredom, raspravljali o predloženom rebalansu budžeta.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar