Vesti > Politika

VUČIĆ na prijemu šeika bin Zajeda u Njujorku: PONOVIO SAM ZNAČAJ koji SRBIJA PRIDAJE PARTNERSTVU SA UAE

Srdačan susret sa prijateljem Srbije, ministrom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom, na prijemu koji UAE tradicionalno organizuje

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

26/09/2024 > 10:00

podeli vest:

VUČIĆ na prijemu šeika bin Zajeda u Njujorku: PONOVIO SAM ZNAČAJ koji SRBIJA PRIDAJE PARTNERSTVU SA UAE
Vučić sa Šejkom - Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je u Njujorku na prijemu koji je priredio vicepremijer i ministar spoljnih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdul bin Zajed al Nahjan i tom prilikom ponovio značaj koji Srbija pridaje partnerstvu sa UAE.

- Srdačan susret sa prijateljem Srbije, ministrom Abdulom bin Zajedom al Nahjanom, na prijemu koji UAE tradicionalno organizuje tokom Generalne skupštine UN. Ponovio sam značaj koji Srbija pridaje partnerstvu sa UAE, koje se ogleda u zajedničkoj viziji budućnosti i vrednostima koje delimo - napisao je Vučić na svom nalogu na mreži Instagram.

On je istakao da je prijem bio odlična prilika za jačanje diplomatskih veza i predstavljanje interesa Srbije na međunarodnoj sceni kroz susrete sa brojnim liderima, diplomatama i donosiocima odluka i razmenu mišljenja o ključnim temama od globalnog značaja.

Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav

 

- Uz zahvalnost domaćinu na izuzetnom prijemu, zamolio sam ga da prenese moje srdačne pozdrave šeiku Mohamedu bion Zajedu, prijatelju naše zemlje, koji je svojim ličnim angažmanom doprineo snažnom razvoju Srbije i iskrenoj bliskosti između naših naroda - naveo je Vučić.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar