Vesti > Politika

Vučić se sastao sa ministrom inostranih i evropskih poslova Slovačke Jurajem Blanarom (VIDEO)

Sastanak je počeo u 10 časova u zgradi predsedništva

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

18/10/2024 > 11:37

podeli vest:

Vučić se sastao sa ministrom inostranih i evropskih poslova Slovačke Jurajem Blanarom (VIDEO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom inostranih i evropskih poslova Slovačke Jurajem Blanarom, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Sastanak je počeo u 10 časova u zgradi predsedništva.

- Sa @diplomacia.sk @blanar.juraj sam razgovarao o sveukupnim odnosima naše dve tradicionalno bliske i prijateljske zemlje istakavši opredeljenost da ekonomku saradnju dalje unapređujemo u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Posebno smo se osvrnuli na predstojeći trilateralni samit Slovačke, Srbije i Mađarske na temu borbe protiv ilegalnih migracija saglasivši se da je potrebno koordinisano suprotstavljanje globalnim bezbednosnim izazovima.

Izrazio sam zahvalnost na principijelnom stavu Slovačke u pogledu očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, kao i na podršci pozicijama i stavovima naše zemlje u međunarodnim organizacijama po pitanju Kosova i Metohije.

Ponovio sam da je članstvo u EU strateško opredeljenje i prioritet spoljne politike Srbije i izrazio posebnu zahvalnost na podršci koju nam Slovačka pruža na putu ka punopravnom članstvu.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih i evropskih poslova Slovačke Republike Jurajom Blanarom - napisao je predsednik na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

BONUS VIDEO:

 

Ostavite komentar