Vesti > Politika

NISAM pristala da budem PION: Zorana Mihajlović više NIJE MINISTARKA

U Vladi sam 10 godina, nisam zainteresovana za ambasadorske i direktorske funkcije - rekla je odlazeća ministarka

Izvor: K1info

24/10/2022 > 11:25

podeli vest:

NISAM pristala da budem PION: Zorana Mihajlović više NIJE MINISTARKA
Foto: Tanjug/Mre/Zoran Petrović


Odlazeća potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović obratila se medijima posle odluke da ne bude više deo izvršne vlasti.

Mihajlović se zahvalila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- To je čovek koji me je 2010. godine pozvao u SNS. To je čovek s kojim sa svaki put sedela kad smo dogovarali da budem minsitarka u prethodnim vladama. To je čovek s kojim sa juče sedela i dogovarala da ne budem ministarka u narednoj vladi. Inače, sve one priče o našem razgovoru - nisu tačne. Mi smo imali razgovor u četiri oka i to ne želim da prenosim. Mislim da mu neće biti lako, ali isto tako mislim da će imati jednu glavobolju manje. Dakle, neće više imati jedan jedini drugačiji ton iz vlade koji je do sada imao - rekla je ona.

Mihajlović se zahvalila medijima na saradnji, rekavši da su građani, zahvaljujući njima, mogli da znaju koliko je rezultata sa svojim timom napravili.

Foto: YouTube screenshot

 

- Novoj ministarki želim sve najbolje. Ni njoj neće biti lako. Meni nije bilo lako, ja nisam pristala da budem pion, to je možda razlog zašto smo ovde - rekla je ona.

Ona je dodala da nema za čim da žali.

- Na samom kraju, nemam razloga da žalim ni za čim. U Vladi sam 10 godina i iza mene stoje rezultati koje sam zajedno sa svojim timom postigla - rekla je ona.

- Želim da ostanem u politici, smatram da je Srbiji mesto u Evropi i EU i uvek ću se boriti da Srbija bude u ovim podelama bliže Zapadu. Nisam zainteresovana za ambasadorske i direktorske funkcije. Energetika, ekonomija, evropske integracije i politika su moja oblast - podvukla je Mihajlovićeva.

Upitana da li će ostati u SNS ona je rekla:

- Što se tiče SNS-a, danas je dan da se svedu računi i podvuče crta, ne da pričamo o tome. O tome kako, sa ili bez SNS-a, ima vremena. Mislim da će i meni biti lakše da ne gledam neke ljude koji iskorišćavanju SNS kao svoj džuboks za bogaćenje, kao što će i njima biti lakše da ne gledaju mene.

 

 

Naglasila je i da se ne oseća nimalo odgovornom za EPS.

Mihajlović kaže da je Srbija i noćas uvozila električnu energiju i da smo na to dali 2,2 miliona evra.

- Mislim da je jasno ko je odgovoran za EPS, zato je ovo ministarstvo i podnelo krivične prijave - naglasila je.

Što se tiče dešavanja na planinini Starici, kaže da i dalje stoji iza toga da se Starica ne ruši, da se na njoj ne vrši eksploatacija.

- Ona mora da se sredi i to ne zato što je Ziđin uradio nešto loše nego zato što RB Bor nije imao para. Zaista mislim da je litijum jedna od najkritičnijih, najvažnijih sirovina za budućnost zelenog razvoja, sve zemlje koje ga i malo imaju, iskoristiće ga. Srbija greši ako se ne bude bavila vađenjem litijuma, a verujem da postoje tehnologije da se to uradi na način koji je bezbedan po životnu sredinu - rekla je bivša ministarka između ostalo.

Podsetimo, nakon jučerašnje sednice Predsedništva SNS odlučeno je da Zorana Mihajlović više ne bude deo Vlade Srbije. Ona je bila ministarka od 2012. godine, kad je SNS preuzela vlast.

 

 

Ostavite komentar