Vesti > Politika

Opozicija traži ODUZIMANJE MANDATA poslaniku SNS - tvrde da je BRUTALNO VREĐAO poslanice

U saopštenju se tvrdi da je tokom izlaganja narodne poslanice Tatjane Manojlović došlo do brutalnog nasilja i vređanja narodnih poslanica

Izvor: K1info/Tanjug

08/11/2022 > 19:01

podeli vest:

Opozicija traži ODUZIMANJE MANDATA poslaniku SNS - tvrde da je BRUTALNO VREĐAO poslanice
Foto: ATA Images


Devet opozicionih poslaničkih klubova u zajedničkom saopštenju tvrde da je narodni poslanik SNS Dalibor Šćekić seksističkim aluzijama omalovažio narodne poslanice i zatražili su od parlamenta da mu se oduzme poslanički mandat i imunitet.

Saopštenje je medijima stiglo iz Narodne stranke, a potpisali su ga i Demokratska stranka Moramo-zajedno, Ne davimo Beograd, Zavetnici, Srpska koalicija NADA, Dveri, Stranka slobode i pravde, Nova demokratske stranke Srbije.

U saopštenju se tvrdi da je danas u momentu izlaganja narodne poslanice Tatjane Manojlović (DS) došlo do brutalnog nasilja i vređanja narodnih poslanica.

- Naime, narodni poslanik SNS-a Dalibor Šćekić je konkludentnim radnjama (seksističkim aluzijama), jezikom i ustima na veoma jasan znak pokazivao određenu volju, kojom je više nego jasno počinjeno nasilje nad narodnim poslanicama - tvrdi se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

 

Oni su ocenili da je njegovo ponašanje nepristojno, drsko i bezobzirno i da vređa moral građana.

- Napominjemo da ovo nije prvi put da Šćekić na sve moguće načine vređa i omalovažava narodne poslanice - navodi se u saopštenju.

Opozicija kaže da predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić na sugestije poslanica nije reagovao, zbog čega oni traže da se Šćekiću oduzme poslanički imunitet i mandat narodnog poslanika.

 

 

 

Ostavite komentar