Vesti > Politika

POLITIČARI u Srbiji SAGLASNI: Pokušaj da se SRBI proteraju sa KOSOVA

Srpska lista pruža punu podršku i podržava svaku izgovorenu reč predsednika Vučića

Izvor: K1info/Tanjug

01/12/2022 > 21:55

podeli vest:

POLITIČARI u Srbiji SAGLASNI: Pokušaj da se SRBI proteraju sa KOSOVA
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Povodom odluke Albina Kurtija da za ministra u vladi privremenih prištinskih institucija postavi Nenada Rešića, ali i izostanka reakcije i osude EU, predsednik Vučić uputio je teške reči na njihov račun.

Na istu temu večeras su se oglasili mnogi srpski političari.

Srpska lista pruža punu podršku i podržava svaku izgovorenu reč predsednika Vučića.

- Svojim ćutanjem evropski lideri nastavlјaju praksu odobravanja etničkog progona srpskog naroda, a od danas su direktni saučesnici u nastojanju Alјbina Kurtija da obespravi i protera Srbe sa svojih vekovnih ognjišta - naveli su saopštenju.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković naveo je da je najsramnija izjava Evropske unije do sada dobila odgovor predsednika Aleksandra Vučića kakav zaslužuje.

- Nek se dobro zamisle u EU kada pomisle da ponižavaju Srbiju i srpski narod na KiM. Nјihova antisrpska politika dvostrukih aršina večeras je razobličena - naveo je Petković.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić kaže da smo danas imali priliku po ko zna koji put da vidimo kako se sprovode dvostruki aršini i krši međunarodno obavezujući sporazum

- Predsednik Aleksandar Vučić ima moju punu podršku, kako mene lično, tako i svih pripadnika MUP-a. MUP će zaštiti sve građane Srbije i neće dozvoliti da bilo ko ugrozi njihovu bezbednost - naveo je Gašić.

Ministar odbrane Miloš Vučević istakao je da imenovanje Rašića i Trajković, kao sramna reakcija EU koja kao da opravdava ovo brutalno pravno nasilјe, nije samo kršenje svih principa demokratije, međunarodnog prava i samih zakona tzv. Kosova, već nas navodi na pitanje da li nam je EU i dalјe partner ili je postala otvoreni sponzor antisrpskih akcija i želјa za etničkim čišćenjem našeg naroda na KiM.

- Sada je svima jasno da je predsednik Vučić bio u pravu kada je upozoravao da imamo posla sa lјudima bez grama morala i pravičnosti, sa pravim političkim talogom i ološem koji, nažalost, ima podršku uticajnih centara moći - rekao je on.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić poručio je da su Kurti i EU Briselski sporazum najpre brutalno zgazili, a danas i doslovno sahranili i dodao da neskriveno pokušavaju da na KiM izvede novi pogrom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar