Vesti > Region

HDZ poražen na LOKALNIM IZBORIMA u dva grada i dve opštine HRVATSKE

U Varaždinu su građani svoje poverenje dali najuticajnijoj opozicionoj SDP

Izvor: K1info/Tanjug

17/04/2023 > 13:10

podeli vest:

HDZ poražen na LOKALNIM IZBORIMA u dva grada i dve opštine HRVATSKE
Foto: Tanjug/Foto Hina/Siniša Kalajdžija


Vladajuća HDZ ubedljivo je izgubila lokalne izbore održane u dva hrvatska grada, Varaždin i Čabar, gde su birana nova gradska veća i u opštinama Kali i Kukljica na ostrvu Ugljen.

U Varaždinu su građani svoje poverenje dali najuticajnijoj opozicionoj SDP i aktualnom gradonačelniku Nevenu Bosilju. 

U Čabru je, pak, pobijedila lista grupe birača na čelu s Antonijem Dražovićem, koja je dobila gotovo 50 posto glasova, dok je HDZ dobio svega 26.7 posto.

HDZ nije bolje prošao ni na ostrvu Ugljanu, odnosno opštinama Kali i Kukljica. U Kalima je od 670 glasova dobio 191 (29 posto), dok je u Kukljici od 455 glasova dobio tek 99 (22 posto), preneli su hrvatski mediji.

 


 

 

Ostavite komentar

Grgo

Pozivam sve da na izborima sruše HDZ i SDP.Izborimo se kao i Afrika koja je svaka drzava osnovala svoju stranku i pokazali suda u Africi mogu bez ljevice i desnice.Bitanje svaki glas pa i vas koji ne glasuje te u velikom broju.Ajmo ove godine to promijeniti.Osnujmo stranku nezavisni za Hrvatsku i ostanak u EU. Neka ta stranka rijesi problem iseljavanja,problem sa klimom u našoj drzavi,povečanje placa i radnih mjesta,problem sa odvajanjem otpada i svim drugim sektorima.Ajmo bit prva drzava u Europi koja čezabranit skupove LGTB 🏳️‍🌈 osoba a i javno veličanje pozdrava ljevice i desnice ZDS i SFSN.Aisto tražim i od nacionalnih manjina da ne ukidaju prava nacionalnoj večinu tj u nasojsituaciji prava Hrvata.Zašto svi ne bi imali neka prava a isto i na pravo za nadodati nove drzavne blagdane ili ih ukloniti.I ne zaboravimo tu i novčane mjere za nezaposlene i zastori budućih arheoloških nalazista nebitno o kojim se ostatcima cilivizacije radilo.Jedan primjer vam je betoniranje ostataka Rimskog pazara kod HNK u Splitu.Tu se izgradio trg Gaja Bulata a ostatke i stupove se uklonilo.Ustanimo i protivneimastine za nalazista.Prozivam UNESCO da izađe na teren i kazne Hrvatsku zbog neodržavanja i zastore budućih nalazištapod hitno.

23.04.2023 16:20