Vesti > Region

Region i svet ŽALE ZBOG TRAGEDIJE u Beogradu: Naše misli su uz PORODICE STRADALIH

U pucnjavi koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubijeno je osam učenika i čuvar, a ranjeno šestoro dece i jedan nastavnik

Izvor: K1info/Tanjug

03/05/2023 > 15:41

podeli vest:

Region i svet ŽALE ZBOG TRAGEDIJE u Beogradu: Naše misli su uz PORODICE STRADALIH
Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORČIĆ


Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj, izjavio je danas da duboko žali zbog smrtonosne pucnjave u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

On je istakao da je "ovo veoma tužna vest".

- Želimo da izrazimo duboko saučešće porodicama žrtava i njihovim bližnjima i želimo brz oporavak povređenima - naveo je Borelj.

I šef Delegacije EU u Srbiji Emanuele Žiofre izrazio je danas, u svoje lično ime i ime Delegacije EU, saučešće porodicama ubijenih. Naglasio je da je osetio šok zbog svega što se desilo ovog jutra.

- Šokiran sam i izražavam saučešće i kao otac i u ime Delegacije EU svim porodicama stradalim u strašnom zločinu kao i njihovim prijateljima i građanima Srbije u ovom teškom trenutku - rekao je Žiofre.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel izjavio je danas iskreno saučešće i istakao da su njihove misli sa srpskim narodom, a posebno sa porodicama, prijateljima i najmilijima svih poginulih i povređenih u ovom napadu.

Članica Evropskog parlamenta i izvestilac za KiM Viola fon Kramon takođe je izjavila da je tužna zbog tragične vesti o pucnjavi u osnovnoj školi u Beogradu.

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović takođe je uputio saučešće porodicama i poručio da je Crna Gora uz Srbiju i njen narod.

- Izražavam iskreno saučešće porodicama povodom devet izgubljenih života, od kojih osmoro dece, u strašnoj tragediji koja se dogodila jutros - napisao je Milatović na Twitteru i povređenima u ovoj pucnjavi je požeo brz oporavak.

Dodik: Republika Srpska i cela nacija danas tuguje sa Srbijom

Predsednik Republike Srpske izjavio je da je šokiran tragedijom i poručio da Republika Srpska i cela nacija danas tuguju sa Srbijom.

- Naše misli su danas sa njima u nadi da će pronaći snage da se izbore s ovom tragedijom i nenadoknadivim gubitkom. Naša deca, najranjivi deo društva, treba da imaju podršku i pozitivan primer odrastanja u ozbiljne ličnosti. Dužnost je da im to omogućimo kako se ovakve tragedije ne bi ponovile - naveo je on.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković je poručio:

- Teško je, preteško, naći dovoljne reči utehe u trenucima ovakve tragedije. Deleći vaš bol, iz dubine srca žalimo zbog gubitka nevinih, mladih života, prekinutih rukom bezumlja. Delimo bol nacije i saosećamo sa porodicama stradalih, u nadi da će naći snage da se izbore sa ovom tragedijom -naveo je on.

I predstavnici državnog nivoa vlasti u BiH uputili su rukovodstvu Srbije, porodicama i građanima saučešće povodom tragedija koja se jutros dogodila u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda, kada je ubijeno osmoro dece i čuvar škole, dok je više njih ranjeno.

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović uputila je telegram saučešća predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi u Beogradu.

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić saučešće je izrazio predsedniku Vučiću.

- Poštovani predsedniče Vučić, primite izraze saučešća i žaljenja zbog tragedije koja se dogodila u jednoj od beogradskih osnovnih škola. Iskreno se nadam da se broj žrtava neće povećavati, te da će povređeni uspeti da se brzo oporave - napisao je Komšić.

Podsetimo, u pucnjavi, koja se jutros dogodila u školi u centru Beograda, ubijeno je osam učenika i čuvar, a ranjeno šestoro dece i jedan nastavnik.

 


 

 



 

 

Ostavite komentar