Vesti > Region

KAKO SE ODMAŠĆIVAČ visoke PH vrednosti našao u FLAŠICI SOKA OD JABUKE? Dete završilo U BOLNICI

Devetogodišnji dečak završio u bolnici pošto je u restorano popio sok u kome je bila opasna materija

Izvor: K1info/Tanjug

06/10/2023 > 09:27

podeli vest:

KAKO SE ODMAŠĆIVAČ visoke PH vrednosti našao u FLAŠICI SOKA OD JABUKE? Dete završilo U BOLNICI
Foto: Shutterstock


Devetogodišnji dečak iz Krapine završio je u bolnici u Klaićevoj, nakon što je s ocem u jednom krapinskom restoranu popio malo soka od jabuke, pa policija i tužilaštvo sada istražuju kako se u bočici soka našao odmaščivač sa visinom PH vrednosti 13, od koje je dečak zadobio oštećenje sluznice, jednjaka i usne duplje.

Sve se dogodilo početkom prošlog meseca kad je, prema rečima majke dečaka, suprug sa sinom išao na tehnički pregled za automobil, a dok su čekali seli su u restoran da popiju piće.

- Sin je naručio sok od jabuke. Onaj u staklenoj bočici. Konobarica je normalno uzela piće iz frižidera, suprug je video, otvorila, donela na sto, on je to popio i nakon prvog gutljaja počeo je da viče kišelo, kiselo. Nakon minut je povratio sok, a nakon toga je sok probao i otac koji je tadkođe dobio reakciju - ispričala majka dečaka, prenosi hrvatski portal Danas.

Dečak se dan i po žalio na bolove u želucu, a potom je dobio i temperaturu. Odveli su ga u bolnicu, a tamo ih je dočekao novi šok – utvrđeno je da je dečak popio opasnu tečnost.

- Napravljena je obrada i dete je sa dijagnozom erozivnog gastritisa nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu negu sa obavezom kontrole da ne bi došlo do kasnih posledica tog stanja - kazao je direktor Dečje bolnice Goran Roić.

Advokat porodice Jovana Puhalo veruje da niko to nije napravio namerno, ali ako se potvrdi – reč je o kruivičnom delu iz nehata.

- U bočici od soka poslužen mu je odmaščivač – lužina PH u visini 13 zbog čega je zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine. Nadamo se da će nadležna tela u ovom slučaju policijska stanica Krapina i nadležno državno tužilaštvo što pre poduzeti sve potrebne radnje kako bi se utvrdila odgovornost - kaže advokat.

Krapinsko-zagorska policija potvrdila je da sprovodi istragu, a iz prozvanog restorana saopštili su da ne žele ništa da komentarišu u interesu istrage.

Inspekcija je, piše portal Danas, iz restorana izuzela sve uzorke sokova i nije pronađeno ništa sporno.

Ostavite komentar