Vesti > Region

HRVATI U NEVERICI! Albanka koja je BMW-om USMRTILA BRATA I SESTRU, mogla bi uskoro da bude NA SLOBODI

Nju od izlaska iz zatvora deli kaucija, a ovim povodom organizovan je protest

Izvor: K1info/24sata.hr

Autor: Kristina Jokić

20/07/2024 > 14:08

podeli vest:

HRVATI U NEVERICI! Albanka koja je BMW-om USMRTILA BRATA I SESTRU, mogla bi uskoro da bude NA SLOBODI
Foto: Facebook printscreen/Općina Gradac/Shutterstock


Albanka Klevisa Jmeri (29), koja je osumnjičena da je kod mesta Slano, u Hrvatskoj, svojim BMW-om usrmtila brata i sestru, Stjepana (21) i Katarinu (19) Đerlek mogla bi uskoro da bude na slobodi, prenose mediji.

Zbog ove odluke organizovan je protest na Jadranskoj magistrali kod Čeveljuše u subotu prepodne a sve zbog odluke da bi mlada Albanka uskoro mogla da bude na slobodi ukoliko plati kauciju. 

Sve vreme trajanja protesta policija je regulisala saobraćaj na ovom delu magistrale.

Porodica poginulih je nakon protesta pozvala da ispred zgrade Opštinskog uda u Dubrovniku održe mini protest pod nazivom "Glas za pravdu - protest za Katu i Stipu" koji bi trebalo da se realizuje u subotu oko 19.30 časova.

- Ovaj protest organizujemo u znak protesta protiv odluke Opšinskog suda u Dubrovniku, koja se odnosi na moguće puštanje Klevise Jmeri, optužene za izazivanje frontalnog sudara 9. aprila 2024. godine, u kojem su smrtno stradali moj brat Stjepan i sestra Katarina. Kritikujemo odluku da se Jmeri, uz maksimalne mere predostrožnosti, pusti iz istražnog pritvora, te se protivimo presudi 'ubistvo o iz nehata' - napisao je Viktor, brat poginulih.

Foto: Facebook printscreen/Općina Gradac

 

Podsetimo, Albanka Klevisa Jmeri (29) je te aprilske večeri oko 20 sati vozila svoj terenac od 170.000 evra na putu D-8 kod mesta Slano. U suprotnom smeru, brat i sestra Katarina (19) i Stjepan (21) Đerek vozili su kući u Gradac.

Stjepan je, kao i puno puta do tad, otišao po svoju mlađu sestru koja je bila maturantkinja u dubrovačkoj srednjoj školi. Vozio je po propisima, dok je Jmeri svoj terenac BMW XM slovačkih registarskih tablica vozila prebrzo.

Dovoljno brzo da je navodno proklizala prilikom nepropisnog preticanja vozila ispred sebe i frontalno se zabila u Stjepanov auto marke "golf". Brat i sestra poginuli su na mestu.

Veštak je utvrdio da je u trenutku udara vozila 90 kilometara na sat. No to ne znači da je to bila brzina kojom je vozila pre sudara. Stjepanov automobil se u trenutku udara kretao 40 kilometara na sat, jer je počeo da koči, a do tad je vozilo dopuštenom brzinom od 90 km/h, prenosi 24sata.hr.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar