Vesti > Region

ISPOVEST RADNICE koja je preživela MASAKR u Daruvaru LEDI KRV U ŽILAMA! Evo gde se krila

Ubica je 51-godišnji Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara, koji je ubio svoju majku

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Anica Ninković

22/07/2024 > 18:52

podeli vest:

ISPOVEST RADNICE koja je preživela MASAKR u Daruvaru LEDI KRV U ŽILAMA! Evo gde se krila
Masakr u Hrvatskoj - Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ/ nr


Danas se dogodilo masovno ubistvo u Hrvatskoj. Šestoro ljudi ubijeno je danas u Domu za starije i nemoćne osobe u Mažuranićevoj ulici u Daruvaru.

Muškarac je ušao u Dom za starije i nemoćne osobe, a onda je počeo da puca. Petoro osoba je na mestu smrtno stradalo, a više osoba je povređeno. Naknadno je u bolnici preminula još jedna osoba. Ubica je nakon napada pobegao, ali ga je policija ubrzo uhvatila.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ/ nr

 

U policijskoj upravi navode da su oko 10:10 primili dojavu kako je muška osoba upotrebom vatrenog oružja usmrtila i ranila više osoba u domu za starije i nemoćne osobe. Dodaju i da je na mestu događaja u toku uvđaj kojim rukovodi zamenica Županijskog državnog tužilaštva u Bjelovaru.

Ubica je 51-godišnji Krešimir Pahoki iz Donjeg Daruvara, a njegova majka je bila štićenica u domu.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ NIKOLA BLAŽEKOVIĆ/ nr

 

Pahoki je penzionisani vojni policajac. 1996. godine ga je Franjo Tuđman odlikovao Spomenicom domovinske zahvalnosti koja se dodjeljuje hrvatskim državljanima za časnu i uzornu službu. Nakon ubilačkog pohoda pištoljem pobegao je, ali ga je policija uhapsila u blizini jednog kafića. Ubio je majku, štićenike i zaposlenike doma.

Radnica koja je u trenutku pokolja bila u domu ispričala je što se dogodilo.

- Mi smo bežali. Sakrili smo ispod kreveta, šef je pobegao kroz prozor, vlasnica je samo vikala bežite, deco. Pobegli smo u knjižaru. Samo želim svojoj deci kući. Nisam videla nikog ko je stradao - kazala je potresena radnica.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar