Vesti > Region

OVDE SE UBICA POPEO NA BLOKOVE I UPUCAO BRATA I SESTRU! Bijelo Polje još pod opsadom, u Sokolcu muk

Trenutno za osumnjičenim Alijom, tragaju crnogorska policija i vojska

Izvor: K1info/RINA

28/10/2024 > 15:27

podeli vest:

OVDE SE UBICA POPEO NA BLOKOVE I UPUCAO BRATA I SESTRU! Bijelo Polje još pod opsadom, u Sokolcu muk
Foto: RINA


U selu Sokolac, ispred kuće Jovana i Milenke Madžgalja koje je, kako se sumnja, svirepo ubio u petak Alija Balijagić vlada muk.

Dok policija i vojska već tri dana pokušavaju da uhvate ubicu koji je presudio bratu i sestri, meštani strahuju za svoju bezbednost

Uredno dvorište, naslagane gajbice sa jabukama ispred vrata i okačen veš svedoče da se sve do petka veče ovde živelo normalnim životom. Za brata i sestru svi imaju samo pohvalne reči – da su bili vredni, dobri i pošteni. Ali, nažalost to osumnjičenog ubicu Aliju Balijagića nije sprečilo da im presudi.

Iza kuće Madžgalja je velika, mahom četinarska šuma, što je osumnjičenom po svemu sudeći poslužilo kao odlično skrovište.

- On dobro poznaje ovaj teren, ne samo oko Bijelog Polja, nego i na čitavom severu Crne Gore. Nadamo se da ga što pre nađu i uhapse, jer nama do tada ovde nema mirnog sna. Kako se vratio i ubio Madžgalje, tako može da ubije bilo koga. Čovek je opasan, život je proveo ili u zatvoru ili pljačkajući po selima - kažu za RINU meštani.

 

Selo Sokolac je u blizini Pljevalja, ali i Bjelog Polja, postoji niz divljih graničnih prelaza sa Srbijom, stoga je i pogranična policija na prelazima Jabuka i Gostun u maksimalnoj pripravnosti.

- Pojačana kontrola je na svim punktovima, kontroliše se sve detaljno. Naročito na prelazu Jabuka - potvrđeno je nezvanično za RINU.

Nije poznato da li je neka od ekipa poslata na teren, kako bi iskontrolisala takozvane divlje prelaze.

Trenutno za osumnjičenim Alijom, tragaju crnogorska policija i vojska a potraga polaku ulazi u svoj četvrti dan.

Dok se situacija ne reši, nastava u Osnovnoj školi u Tomaševu se odvija online, a lovcima je strogo zabranjeno da izlaze u lovišta.

Nikada ovo naše selo više neće biti isto. Ovde je bio miran kraj, nikada se nikakav incident nije desio. Ljudi veruju jedni drugima, skoro niko kuće svoje ni kad ode u grad nije zaključavo. Živelo se mirno, ali sada posle ovoga pitanje je šta će biti. Strah je ušao u narod, zaključuju meštani. 

Ostavite komentar