Vesti > Srbija

Premijerka Srbije UVERENA: Građani će biti zadovoljni NOVIM MERAMA koje ćemo PREDSTAVITI U SREDU

Reč je o ekonomskim i političkom merama na kojima je brnabić radila sa predsednikom Vučićem i ministrom finansija Malim

Izvor: K1info/Tanjug

06/06/2023 > 11:17

podeli vest:

Premijerka Srbije UVERENA: Građani će biti zadovoljni NOVIM MERAMA koje ćemo PREDSTAVITI U SREDU
Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic


Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim radila kalkulacije i proračuna da se vidi šta može dodatno da se preduzme od ekonomskih i političkih mera i da će građani biti zadovoljni merama koje će u sredu biti objavljene.

Ona za TV Pink nije precizirala koje mere će biti usvojene, ali je rekla da su do kasno sinoć razgovarali o njima.  

Na pitanje o protestima koji se poslednjih nedelja održavaju u Beogradu, ona je kazala da se sve više kristališe da je jedini zahtev protesta ostavka ili glava predsednika Srbije Aleksanadra Vučića.

- Samo manji deo njih koji za sebe kažu da su nenasilni izjašnjava se da je za to da Aleksandar Vučić ode, a lov na njega iskristalisao se kao glavni zahtev protesta - rekla je ona i dodala da je sasvim jasno, što se vidi i iz prijave protesta, da njih organizuje deo opozicije Srbije i da je poenta da oni ne žele da se vlast u Srbiji smeni na ulici.

To prema njenim rečima potvrđuje i današnja izjava Radomira Lazovića iz Zeleno-leve koalicije koji je, kako je navela, za Danas rekao da bi oni da Vučić bude smenjen, ali da odgovara pred sudom za kršenje zakona i da je to pobeda za koju se bore.

- Tajkunski mediji prenose da je Vučić navodno rekao da neće prepustiti vlast bez izbora, ali on to nije rekao navodno nego javno i otvoreno. Vlast u Srbiji će se osvajati samo na izborima i ako narod na izborima kaže da ne želi nas nego neke druge, mi ćemo im prepustiti vlast - rekla je Brnabić i navela da je onima koji organizuju proteste i medijima koji ih podržavaju neprirodno što Vučić ne želi da prepusti vlast bez izbora.

Ostavite komentar