Vesti > Srbija

ZLATIBOR pod SNEGOM: Putevi očišćeni, ali NAJKRITIČNIJI su prevoji

Padavina je bilo na potezu od Zlatibora ka Borovoj Glavi

Izvor: K1info/Tanjug

18/11/2023 > 14:19 >> 14:20

podeli vest:

ZLATIBOR pod SNEGOM: Putevi očišćeni, ali NAJKRITIČNIJI su prevoji
Foto: RINA


Prethodne noći sneg je padao na prostoru Zlatiborskog okruga, a tokom noći zabeleli su se putevi na Zlatiboru, Zlataru ali i na prevoju Jabuka preko koga prolazi put koji vodi ka Crnoj Gori i na kome se nalazi istoimeni granični prelaz.

- Teritorija koju pokrivaju Putevi Užice je prilično velika, a naročito kritični su bili prevoji. Najava meteorologa je bila takva da smo morali podići stepen angažovanja mehanizacije i ljudstva na prvi stepen od maksimalna četiri. Ipak, padavine nisu bile tolike kolike smo očekivali - rekao je tehnički direktor AD Putevi Užice Dejan Tejić.

Foto: RINA

 

Prema njegovim rečima, padavina je bilo na potezu od Zlatibora ka Borovoj Glavi.

- Bilo od dva do pet centimetara snega na području Zlatara kao i na prevoju Jabuka kod Prijepolja. Preventivno je reagovano već sinoć. Izašli smo na sve putne pravce, pogotovo na prevoje očekujući sneg. Preventivno smo posuli so tamo gde je bilo predviđeno i bilo je dva centimetra snega na putu koji smo očistili odmah - rekao je on.

Dodao je da soli i rizle ima dovoljno za predstojeću zimu, da je dovoljno ljudstva angažovano kao i da je mehanizacija na vreme remontovana i spremna.

Prevoj Čestobrodica pod snegom.

Ostavite komentar