Vesti > Srbija

EKSPLOZIJE NA KRIMU! Ukrajinci objavili snimak napada i potvrdili: "Uništili smo dva broda"! (VIDEO)

Nekoliko eksplozija čulo se tokom noći na istoku Krima

Izvor: K1info/Dnevnik.hr

Autor: Nestorović Ognjen

30/05/2024 > 12:02

podeli vest:

EKSPLOZIJE NA KRIMU! Ukrajinci objavili snimak napada i potvrdili: "Uništili smo dva broda"! (VIDEO)
Foto: X Printscreen/Maks_NAFO_FELLA


Rusija tvrdi da je oborila nekoliko projektila velikog dometa ATACMS, koje su Ukrajini poslale Sjedinjenje Američke Države. Lokalni Telegram kanali izveštavaju o nizu eksplozija u gradu Kerču na istoku Krima tokom noći. Ruska nezavisna medijska kuća Astra izvestila je da se u gradu čulo "oko 20 eksplozija", pozivajući se na lokalno stanovništvo.

Rusko ministarstvo obrane saopštilo je da je njegova protivzračna odbrana preko noći oborila osam raketa ATACMS iznad Azovskog mora, kao i osam dronova iznad Crnog mora u blizini Krima.

Nikolaj Lukašenko, rekao je da su dva trajekta oštećena krhotinama projektila. Nije bilo žrtava, rekao je u izjavi objavljenoj na društvenim mrežama koju su preneli ruski državni mediji. Saobraćaj je privremeno zaustavljen preko Kerčkog mosta, kaže. Ukrajina je objavila da je pogođeno brodsko skladište.

-U noći na 30. maj 2024. specijalna jedinica GUR-a Ministarstva odbrane Ukrajine "Grupa 13" uz pomoć ukrajinskih pomorskih jurišnih bespilotnih čamaca Magura V5 uspešno je napala brodsko skladište Rusije u okupiranom Krimu-, objavilo je Ministarstvo odbrane.

Kažu da su uništili dva broda. Objavili su i snimak. 

 

 

Ostavite komentar