Vesti > Srbija

"VRIŠTE" METEOALARMI U SRBIJI! Upozorenje zbog pljuskova, grmljavine, ali i visoke temperature!

U posebnom upozorenju, RHMZ je upalio alarm i za Beograd

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

25/06/2024 > 11:20

podeli vest:

"VRIŠTE" METEOALARMI U SRBIJI! Upozorenje zbog pljuskova, grmljavine, ali i visoke temperature!
Foto: RHMZ


Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) ne prestaje da izdaje upozorenja na nepogode.

Poslednje, koje je izdato odnosi se na celu Srbiju, a upaljen je žuti ili narandžasti meteoalarm, negde čak i zbog tri pojave u isto vreme: pljuskove, grmljavinu i visoku temperaturu!

- Do petka, 28. juna, zadržaće se nestabilno vreme, sa čestom pojavom grmlјavinskih nepogoda sa intenzivnim plјuskovima, gradom i olujnim vetrom. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred - navodi se na sajtu RHMZ.

Upozorenje RHMZ za područje Beograda

U posebnom upozorenju, RHMZ je upalio alarm i za Beograd:

- Do petka, 28. juna, biće toplo, nestabilno i sparno, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom koji u pojedinim delovima grada mogu biti intenzivniji uz grad i olujni vetar - navodi se na sajtu RHMZ.

Foto: RHMZ

 

Kako dodaju, narandžasti meteoalarm usled rizika od pojave nepogoda preliminarno je izdat za područje Beograda, "a za konrektne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja jedan do dva časa unapred".

Popaljeni meteoalarmi, negde i zbog tri pojave

Zbog nestabilnog vremena, upaljeni su meteoalarmi u celoj Srbiji sve do 27. juna.

Danas je pola Srbije u narandžastom, a pola u žutom, a u nekim delovima upozorenje važi za čak tri pojave u isto vreme - pljuskove, grmljavinu i visoku temperaturu.

Foto: RHMZ

 

Sutra će takođe pola Srbije u žutom, a pola u narandžastom, samo drugi delovi su na udaru različitih vremenskih pojava i drugačijeg intenziteta.

Prema meteoalarmu, koji se objavljuje za tri dana, u četvrtak će biti najgore, jer je skoro cela Srbija u narandžastom i to svuda zbog dve pojave - pljuskova i grmljavine.

Što se temperatura tiče, one do petka u većem delu Srbije neće prelaziti 30 stepeni - u Beogradu recimo danas je maksimalna dnevna prognozirana na 29 stepeni, sutra 30, četvrtak 27, petak 29, tek u subotu je preko 30, odnosno najviša dnevna prognozirana je na 32 stepena.

Slično je i u Novom Sadu i Kragujevcu, dok će u Nišu danas i sutra biti veoma toplo - najviša dnevna danas ide do 34, a sutra do 33 stepeni, ali uz pljuskove i grmljavinu, a to znači i pojavu sparine.

Ostavite komentar