Vesti > Srbija

NEVEROVATAN PRIZOR IZNENADIO NOVOSAĐANE! Svi se pitaju kakav je ovo VRTLOG nasred grada: Liči na TORNADO, ali... (VIDEO)

Kako su komentarisali, ovo nije prvi put da je slična pojava viđena u Srbiji

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

01/07/2024 > 10:19

podeli vest:

NEVEROVATAN PRIZOR IZNENADIO NOVOSAĐANE! Svi se pitaju kakav je ovo VRTLOG nasred grada: Liči na TORNADO, ali... (VIDEO)
Foto: Facebook printscreen/VojvodinaMeteo/Instagram Printscreen/vojvodinom_uzivo_


Novosađane je iznenadio neobičan prizor pre dva dana. U Novom Sadu snimljen je vrtlog koji podseća na tornado, međutim, mnogi su se pitali šta je u pitanju.

Snimak zastrašujućeg vrtloga širio se društvenim mrežama, dok su meštani komentarisali kako je nastao ovaj "novosadski tornado".

Kako se vidi na snimku objavljenom na Instagramu, vrtlog se podiže visoko u nebo. Ipak, tog dana bilo je vedro, sunčano i toplo i bez jakog vetra. Uprkos tome, nasred ulice pojavio se "pustinjski đavo", kažu stručnjaci.

Kako su komentarisali, ovo nije prvi put da je slična pojava viđena u Srbiji. "Pustinjski đavo" javlja se usred toplog vremena i nije mu potreban jak vetar.

"Liči mi na tornado, ali nije, u pitanju je - gustnado"; "Najava da će nas i tornado mučiti kao led, visoka temperatura..."; "Pa to smo kao deca jurili. Ništa nenormalno"; "To znači da nam se menja klima"; "Ovaj vetar se zove vihor. Daleko je to od tornada", pisali su.

Ostavite komentar