Vesti > Srbija

Dačić sa pripadnicima SAJ jedinice: Srbija će ostati BEZBEDNA, jer ste vi spremni da date ŽIVOT za nju (VIDEO)

On je pripadnicima jedinice poručio da stoje na prvim linijama odbrane Srbije i da je njihov profesionalizam primer za sve

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

03/07/2024 > 15:23

podeli vest:

Dačić sa pripadnicima SAJ jedinice: Srbija će ostati BEZBEDNA, jer ste vi spremni da date ŽIVOT za nju (VIDEO)
Foto: Tanjug printscreen


Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da rezultati pripadnika SAJ jedinice najbolje svedoče o tome da je SAJ siguran oslonac države u borbi protiv svih vidova kriminala.

- Srbija je stabilna i bezbedna i tako će i ostati, jer ste decenijama unazad vi pokazali da ste spremni da date život za nju - poručio je Dačić na obeležavanju Dana Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a i jubileja - 45 godina postojanja jedinice.

Podsetio je da je od osnivanja jedinica nekoliko puta menjala naziv i konstatovao da su, pored toga, principi rada ostali isti.

- Odlučnost, profesionalizam, hrabrost i efikasnost u teškim situcijama bili su i ostali vaš zaštitni znak. To ste bezbroj puta potvrdili konkretnim akcijama - poručio je Dačić pripadnicima jedinice.

Ocenio je da savremenom svetu prete brojne opasnosti i naveo da nas nedavni teroristički napad ispred izraelske ambasade podsetio na ozbiljnost pretnji sa kojima se suočavamo.

- Teroristi i kriminalci ne spavaju i zato moramo bitni stalno budni i na oprezu - istakao je Dačić.

On je pripadnicima jedinice poručio da stoje na prvim linijama odbrane Srbije i da je njihova hrabrost, požrtvovanost i profesionalizam primer i inspiracija za sve. Usaglasio se sa predlogom komandanta SAJ-a da na dan Dan policije pripadnici policije u špaliru pozdrave decu svojih poginulih kolega.

Podsetio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao veoma visoku ocenu policiji i BIA-i za aktivnosti koje su sproveli prethodnih dana, nakon terorističkog napada ispred izraelske ambasade i poručio je da će država prva udariti na one koji nameravaju da udare na nju.

Vulević istakao saradnju jedinice sa Vojskom Srbije

Komandant jedinice, pukovnik policije Spasoje Vulević naveo je da je jedinica od svog osnivanja uvek težila da odgovori na sve postavljene zadatke.

- U svetlu trenutnih bezbednosnih izazova, sa kojima se savremeni svet suočava, uz migraciju stanovništva iz drugih delova sveta ka Evropi, načelo stalne pripravnosti i gotovosti prikladno definiše naše operativne principe - odlučnost, iznenađenje, brzina.

On je istakao saradnju jedinice sa Vojskom Srbije, kao i da je oprema koja je nabavljena poslednjih godina omogućila da SAJ bude uvek korak ispred. Naveo je da posebno mesto u srcima pripadnika jedinice zauzima 16 poginulih kolega.  

- Njihova žrtva predstavlja trajni primer časti, herojstva i patriotizma, koji nam obasjava i pokazuje put kojim treba dalje da idemo - rekao je Vulević.  

Specijalna antiteroristička jedinica je organizaciona jedinica u sastavu Direkcije policije, Ministarstva unutrašnjih poslova. SAJ je savremena, visokoprofesionalna antiteroristička jedinica policije, usko specijalizovana i opremljena najsavremenijom specijalističkom opremom, namenjena za izvršavanje složenih i visokorizičnih zadataka bezbednosti i zaštite Republike Srbije i njenih građana.

Ostavite komentar