Vesti > Srbija

"Bio je iskreni PATRIOTA, neka počiva u miru"! Oglasio se VUČIĆ posle smrti Radeta Brajovića

Radisav Brajović je bio dugogodišnji glavni i odgovorni urednik "Večernjih novosti"

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

08/07/2024 > 17:46

podeli vest:

"Bio je iskreni PATRIOTA, neka počiva u miru"! Oglasio se VUČIĆ posle smrti Radeta Brajovića
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća porodici, prijateljima i kolegama povodom smrti Radisava Radeta Brajovića, dugogodišnjeg glavnog i odgovornog urednika "Večernjih novosti" u kome je istakao da je sa tugom primio vest o njegovoj smrti, jer je, kako je rekao, sa njim otišao još jedan veliki deo časne istorije našeg novinarstva.

- Brajović je bio iskreni patriota, ali nadasve veliki profesionalac koji je kao standard i imperativ postavio objavljivanje istinitih i blagovremenih informacija o relevantnim temama, koje su lako nalazile put do čitalaca i zbog  jedinstvenog i prepoznatljivog stila novinarske škole 'Novosti' - rekao je Vučić, navodi se u saopštenju pres službe predsednika.

Kako je dodao Brajović je ugradio ceo profesionalni život u medijsku kuću koja je izrasla u veliku i uglednu kompaniju, utemeljenu na beskompromisnim načelima teške novinarske profesije - tačno, jasno i časno, što je ujedno bio jedini pravi, ali i najteži put ka čitalačkoj publici.

- I kao novinar i kao urednik, Rade Brajović je uvek vodio računa o nacionalnim interesima i u najtežim istorijskim okolnostima po naš narod i državu, ali je uvek insistirao na istini i proveri informacija, znajući koliki uticaj mediji imaju na formiranje javnog mnjenja. Zato i danas, u vremenima opasnih laži i dezinformacija, novinarski legat gospodina Brajovića nastavlja da živi kao putokaz koji će slediti generacije novinara i urednika njegovih 'Novosti'. Neka počiva u miru - navodi se u saučešću predsednika Vučića.
 

Ostavite komentar