Vesti > Srbija

Vučić o Majdanpeku: "On ne bi postojao da nema RUDNIKA i dobro je što Srbija ima LITIJUM, to je naša prednost"

Prema njegovim rečima ovaj grad je podignut zahvaljujući rudniku

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

08/07/2024 > 19:05

podeli vest:

Vučić o Majdanpeku: "On ne bi postojao da nema RUDNIKA i dobro je što Srbija ima LITIJUM, to je naša prednost"
Foto: Printscreen TV Pink


Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima litijum i da je dobro što ga ima, jer će to predstavljati  našu komparativnu prednost u odnosu na mnoge u okruženju.

- Ali i zajedničku snagu celog regiona, ne samo Srbije. I zbog toga sam srećan. A na te uvrede dobio sam bezbroj predloga kako da odgovorim. Ja, da budem iskren, ne znam šta bih rekao - rekao je Vučić za Pink  na pitanje novinara kako odgovara na to što je rekao Srđan Škoro pozivajući na linč njegovog sina Danila.

Dodao je da oni za to kažu da je to reč kritike i da nema ništa protiv toga šta god da kažu i naveo da je isti čovek govorio o Majdanpeku i Boru sa gađanjom. 

- To je jedna matrica koja postoji već godinama i ništa se po tom pitanju nije promenilo. Nisam ja ovde da komentarišem sve te stvari i da govorim o onome što pogađa mene lično ili bilo što drugo, već da se osvrnem na ono što ima dublji smisao. Govorite o Majdanpeku i Boru sa gađanjom, kao o  najgorim mestima na svetu. Majdanpek je podignut zahvaljujući rudniku. Majdanpek ne bi postojao da nema rudnika - rekao je on i dodao:

- Pre svega da nije bilo rude na Peku, a zatim da nije bilo majdanpečkog rudnika, ne bi bilo prelepog Majdanpeka. Teško da bi se razvio i Donji Milanovac.

Ostavite komentar