Vesti > Srbija

Velike GUŽVE na GRANIČNIM PRELAZIMA: Kolone su kilometarske, a ovde vozači čekaju i po dva sata (FOTO)

Najopterećeniji putevi koji vode iz pravca zapadne Evrope ka Bugarskoj, Turskoj, severnoj Makedoniji i Grčkoj

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

20/07/2024 > 13:26

podeli vest:

Velike GUŽVE na GRANIČNIM PRELAZIMA: Kolone su kilometarske, a ovde vozači čekaju i po dva sata (FOTO)
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/bs


Veći broj vozila na putevima najavljuje još jedan talas pojačanog saobraćaja sličan prethodnim vikendima u kojem će i dalje biti najopterećeniji putevi koji vode iz pravca zapadne Evrope ka Bugarskoj, Turskoj, severnoj Makedoniji i Grčkoj, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Prema najavi AMSS-a, zato će i ulazni i izlazni terminali na najfrekventnijim prelazima sa ovim zemljama biti ponovo najopterećeniji. Na graničnim prelazima stvaraju se velike gužve, a vozači čekaju i više sati.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 5:15 časova, na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Horgoš putnička vozila čekaju jedan sat, a na prelazu Preševo, na izlazu iz zemlje, 40 minuta.

Zadržavanje za teretna vozila na prelazu Sremska Rača, na izlazu iz Srbije, iznosi 60 minuta.

Međutim, putnici treba da računaju na duža zadržavanja na ulazu i izlazu iz Mađarske - na susednom graničnom prelazu Reske čeka se oko dva sata i na ulaz i izlaz.

Na prelazima Tompa-Kelebija, Reske 2-Horgoš 2 i Ašothalom-Bački Vinogradi, putnicima treba oko dva sata da bi se prešla mađarsko-srpska granica u pravcu Srbije.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", jutros na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila, navodi AMSS.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar