Vesti > Srbija

VUČIĆ DANAS SA SPORTISTIMA! Srpskom timu uručiće DRŽAVNU ZASTAVU koju će nositi na OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU

Letnje olimpijske igre održavaju se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

21/07/2024 > 07:27

podeli vest:

VUČIĆ DANAS SA SPORTISTIMA! Srpskom timu uručiće DRŽAVNU ZASTAVU koju će nositi na OLIMPIJSKIM IGRAMA U PARIZU
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Aleksandar Vučić uručiće danas u Beogradu sportistima i članovima olimpijskog tima Srbije državnu zastavu koju će nositi na Olimpijskim igrama u Parizu.

Vučić će primiti sportiste i članove srpskog olimpijskog tima u 10 sati, najavila je Služba za saradnju sa medijima predsednika. Tom prilikom, predsednik Vučić svečano će im uručiti državnu zastavu, koju će nositi na Olimpijskim igrama u Parizu.

Od 26. jula do 11. avgusta, glavni grad Francuske, čuveni grad svetlosti Pariz, biće domaćin trideset trećih letnjih Olimpijskih igara.  

Pariz će 2024. godine po treći put (1900 i 1924. godine) biti domaćin Letnjih olimpijskih igara. Uz London (1908, 1948. i 2012.) je to jedini grad koji će tri puta ugostiti najbolje sportiste planete. Naša reprezentacija će nastupati u rekordnom broju (112 takmičara! Rekord je do sada bio na Igrama u Londonu 2012. godine kada je naš tim predstavljalo 110 takmičara).

Foto: Shutterstock

 

Prvog dana takmičenja, odnosno 26. jula neće biti sprskih sportista na terenima, ali će zato, već sutradan u subotu 27. jula na terenima biti džudisti, strelci, teniseri, Đoković, stonoteniseri i bokseri...

Program počinje već u 9 časova ujutru, a u tom periodu će veslati Nikolaj Pimenov u disciplini skif. Zatim, sat vremena kasnije, Milica Nikolić u kategoriji do 48 kilograma kreće pohod na jednu od medalja u Džudou. Drugi naš predstavnik u Skifu, Jovana Arsić u 10 časova i 12 minuta započinje svoj Olimpijski turnir.  

U 10:30h legendarni srpski strelac Damir Mikec pucaće iz vazdušnog pištolja (10m). Pola sata kasnije, na scenu će srpska štafeta 4x100 m kraul u sastavu: Stjepanović-Aćin-Cvetkov-Barna. Za 11:30h rezervisan je termin za veslače a Martin Mačković i Nikolaj Pimenov će u dubl skulu pokušati da dođu do nekog odličja. 

Spektakl tek sledi drugog dana, jer će na teren i najbolji sprski teniser svih vremena Novak Đoković kao i Dušan Lajović. Đoković kreće pohod ka jedinom zlatu koji mu nedostaje a to je sa Olimpijskih igara i verujemo da će ovoga puta to na kraju i uspeti da ostvari i otići u penziju kao najbolji svih vremena! 

Ali našim legendama nije kraj što se ovog dana tiče. Zorana Arunović će pucati 10m vazdušnim pištoljem. A tu je i jedini srpski predstavnik u stonom tenisu, neverovatna Izabela Lupulesku! Ona će oko 15 časova igrati svoj prvi meč u Parizu. Šta tek reći za našeg Evropskog šampiona u boksu? I to dama koja je najavila napad na zlato, Sara Ćirković! Ona će u kategoriji do 54 kilograma igrati u prvoj rundi, dok će druga naša predstavnica u boksu, Natalija Šandrina oko 16:20h započeti svoj pohod ka što boljem plasmanu u kategoriji do 60 kilograma.

Objavljen je rapored utakmica, pogledajte kada naši nastupaju.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar