Vesti > Srbija

Kancelarija za KiM: Nedopustive pretnje novinarima Tanjuga od prištinskih separatista

Redakciji Tanjug danas je stigao preteći mejl

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

30/09/2024 > 22:05

podeli vest:

Kancelarija za KiM: Nedopustive pretnje novinarima Tanjuga od prištinskih separatista
Foto: TANJUG/ KANCELARIJA ZA KiM, fotografija niske rezolucije/ nr


Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila pretnje koje je dobila redakcija Tanjuga putem mejla, u kojem se navodi da će "svaki Tanjugov novinar, kada kroči na Kosovo, dobiti metak u potiljak".

"Nedopustive su pretnje novinarima i medijskim radnicima Tanjuga koje dolaze od lica koja se pozivaju na veze sa prištinskim separatistima i kao takve se moraju najozbiljnije shvatiti. Ovakve monstruozne pretnje smrću Tanjugovim novinarima upravo su posledica atmosfere mržnje i nasilja koju režim Aljbina Kurtija smišljeno i sistematično stvara na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Kancelarije. 

Kancelarija dodaje da su međunarodni predstavnici na AP KiM dužni da, ne samo u ime bezbednosti onih kojima je prećeno, već i u ime demokratije i vladavine prava, preduzmu hitne mere kako bi pošiljalac zastrašujuće pretnje Novinskoj agenciji Tanjug bio priveden i procesuiran. 
 

"Podsećamo da do danas nije rasvetljena sudbina više novinara koji su po svemu sudeći bili žrtve iste one idelogije kojom Kurti danas diriguje ekstremistima i šovinistima na Kosovu i Metohiji. Dokaz da je ta ideologija živa i realna pretnja svakome ko misli drugačije i ko se usudi da se usprotivi velikoalbanskim projektima Kurtijevog režima jeste i višestruko skrnavljenje spomen-ploče koju Udruženje novinara Srbije iz godine u godinu postavlja na mestu otmice novinara Radija Priština Đure Slavuja i Ranka Perenića", ističe se u saopštenju.

Dodaje se i da će Srbija svim sredstvima štititi pravo na slobodnu reč i mišljenje, "iako je Kurti to pravo odavno ukunuo Srbima na Kosovu i Metohiji, a sada to njegovi ideološki sledbenici pokušavaju da učine i u centralnoj Srbiji".

Redakciji Tanjug danas je stigao preteći mejl u kojem se navodi da će svaki novinar te agencije "dobiti metak u potiljak kada bude kročio na tlo Kosova".

BONUS VIDEO; 

Ostavite komentar