Showbizz > Balkan

Alen Islamović prima jezive PRETNJE nakon koncerta u Splitu, oglasio se i hrvatski političar

Pevač ističe da mu nije bila namera da nikoga provocira

Izvor: K1info

Autor: Dušan Panajotović

02/09/2024 > 23:30

podeli vest:

Alen Islamović prima jezive PRETNJE nakon koncerta u Splitu, oglasio se i hrvatski političar
Foto: ATA Images


Pevač Alen Islamović sa kolegama iz grupe "Bijelo dugme" proteklog vikenda nastupio je u Splitu, a na koncertu je otpevao pesmu "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo". 

Udruženje zagrebačkih dobrovoljaca branitelja Vukovara zbog toga je podnela prijavu protiv organizatora te traže da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

- Nije nam bila namera nekog da provociram, međutim, napali su pogrešnu kuću i prete sa svih strana, a ja sam samo radnik pevač u firmi ‘Bijelo dugme‘ kojoj je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pevanje pesama Bijelog dugmeta - rekao je Islamović.

Foto: ATA Images

 

Osvrnuo se i na zastave Jugoslavije koje su se prikazivale na ekranu dok je pjevao spomenutu pjesmu.

- Što iza mene vijori i kakve aplikacije se događaju ne znam, to je slagala firma iz Zagreba, a repertoar smo svirali po Hrvatskoj s orkestrom za svadbe i sahrane i to 7-9 koncerata pre šest ili sedam godina. Čak je i Pulska arena bila u tom opusu, pa i ta pesma ‘Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo‘. Danas, po meni, to je rok parodija na stara vremena - dodao je Islamović, ap s esvrnuo na pretnje koje dobija nakon koncerta.

- Pretnje prelaze svaki ukus ljudskosti, unose nemir u moju porodicu. Prava adresa da tražite objašnjenje je Goran Bregović i normalno svi oni koji su bili u Splitu, njih 12.000-15.000. Prijetnje i psovke i nacionalne i šovinističke, preko portala nisu put ali ipak ja ih skupljam, neka se nađu, ne dao Bog ako se što dogodi - zaključio je Islamović.

Nakon što su reagovili iz Udruženja zagrebačkih  dobrovoljaca branitelja Vukovara reagovao je i hrvatski političar.

- Ovo je otvorena pretnja. A ništa na tom konertu nije bilo protivzakonito. Za razliku od ustaških derneka u njihovoj režiji. Dosta je bilo tih vaših s*anja -  poručio je na društvenim mrežama Ranko Ostojić, čelnik socijaldemokrata Splitsko-dalmatinske županije  i kandidat za novog šefa SDP-a.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar