Vesti > Srbija

"Deca su NAJBOLJI AMBASADORI mira i saradnje u svetu": Brnabić na manifestaciji "Radost Evope" (FOTO)

Brnabić je poručila da su deca pravi ambasadori mira i saradnje u svetu sa svojom energijom i kreativnošću

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

02/10/2024 > 12:36

podeli vest:

"Deca su NAJBOLJI AMBASADORI mira i saradnje u svetu": Brnabić na manifestaciji "Radost Evope" (FOTO)
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić rekla je danas na otvaranju manifestacije "Radost Evrope" u Narodnoj Skupštini da su deca najbolji ambasadori mira i saradnje u svetu, kao i da odrasli treba da se ugledaju na to u ovim izazovnim vremenima. 

Ona je na svečanom prijemu povodom 55. Međunarodnog susreta dece Evrope poželela dobrodošlicu svoj deci i rekla da se oseća počastvovano, što kao predsednica Skupštine i ujedno kao predsednica Skupštinskog odbora za prava deteta ima priliku i privilegiju da otvori manifestaciju "Radost Evrope". 

- Kao što znate "Radost Evrope" je najveći i nastariji festival dečjeg stvaralaštva na evropskom kontinentu. Od svog osnivanja 1968. godine je simbol igre, pesme i drugarstva, razumevanja drugog i drugačijeg. Ovaj festival omogućava deci da bolje upoznaju jedni druge, da međusobno predstavljaju običaje zemalja, kako bi se u nekom idelanom svetu u budućnosti bolje razumeli, više cenili i poštovali, gradili mostove među zemljama i narodima - poručila je Brnabić. 

Ona je dodala da ove godine susrete posebno čini dragocenijim to što su u Srbiju došla i  deca iz Namibije, čime se šire granice ove manifestacije van Evrope

- Imajući u vidi kompleksnost sveta u kojem živimo i sve izazove sa kojima se suočavamo, potrebno je da sačuvamo mir i uspostavimo dijalog u svetu. Gledajući vas ovde i manifestacju koja vas spaja, meni deluje da je ovakva manifestacija potrebna i nama odrasima, pre svega u politici - rekla je ona. 

Brnabić je poručila da su deca pravi ambasadori mira i saradnje u svetu sa svojom energijom i kreativnošću.

- I zato bi bilo dobro kada bi mi odrasli uspeli tako nešto da uspostavimo. Želim da vam zahvalim što ste danas u ovaj radni dan uneli vašu energiju i pamet od koje toliko toga možemo da naučimo. Želim vam da uživate u svakom trenutku ovog festivala i da kroz igru, pesmu i druženje stvorite uspomene i prijateljstva koja će trajati čitav život. Neka radost Evrope bude sa svima nama  istakla je ona.  

BONUS VIDEO: 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar