Vesti > Svet

Lažni INTERVJU sa Šumaherom koštao je posla: GLAVNA UREDNICA nemačkog magazina OTPUŠTENA

Sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 nije viđen u javnosti od decembra 2013, kada je zadobio tešku povredu mozga

Izvor: K1info/Tanjug

23/04/2023 > 09:30

podeli vest:

Lažni INTERVJU sa Šumaherom koštao je posla: GLAVNA UREDNICA nemačkog magazina OTPUŠTENA
Foto: Youtube PrintScreen/Netflix


Izdavači nemačkog časopisa Die Aktuelle, koji je objavio „intervju“ sa bivšim vozačem Formule 1 Mihaelom Šumaherom, koji je kreirala veštačka inteligencija, otpustili su glavnu urednicu i izvinili se Šumaherovoj porodici.

Šumaherova porodica je ove sedmice saopštila da planira pokretanje sudskog postupka protiv nedeljnog magazina Die Aktuelle u vlasništvu medijske grupe Funke. 

- Ovaj neukusan i obmanjujući članak nikada nije trebalo da se pojavi - rekla je generalna direktorka Funkea Bjanka Polman.

Glavna urednica magazina En Hofman, koja tu dužnost obavlja od 2009. godine, razrešena je dužnosti.

Sedmostruki šampion sveta u Formuli 1 (54) nije viđen u javnosti od decembra 2013. godine, kada je zadobio tešku povredu mozga u nesreći na skijanju u francuskim Alpima.

Najnovije izdanje Die Aktuelle ima naslovnu stranu na kojoj je slika nasmejanog Šumahera i naslov koji obećava: „Mihael Šumaher, prvi intervju“. Međutim, ispostavilo se da je na pitanja odgovarala veštačka inteligencija.

Šumaherova porodica čuva strogu privatnost u vezi sa zdravstvenim stanjem bivšeg vozača.

- Živimo zajedno kod kuće. Radimo terapiju. Činimo sve što možemo da Mihaelu bude bolje i da mu bude udobno, i da jednostavno oseti našu porodicu, našu vezu - rekla je Šumaherova supruga Korina u dokumentarcu za Netfliks iz 2021. godine. 

 

Ostavite komentar