Vesti > Svet

Divljaju POŽARI na VIŠE LOKACIJA u Grčkoj: Trenutno najteže oko Lutrakija nadomak ATINE

Stanovništvo oko Lutrakija kaže da su ostali bez svega što su imali u samo jednom danu

Izvor: K1info/telegraf.rs

17/07/2023 > 22:57

podeli vest:

Divljaju POŽARI na VIŠE LOKACIJA u Grčkoj: Trenutno najteže oko Lutrakija nadomak ATINE
Foto: Printscreen/You tube/Proto Thema


Vatrogasni, spasilački timovi, ali i vojska u Grčkoj pokušavaju da obuzdaju požare koji su izbili na više lokacija. Kako javljaju lokalni mediji, situacija je neizvesna oko Lutrakija, gde se vatrogasci i stanovnici bore da vatra ne pređe put i krene ka rafinerijama, a dramatična u Lagonisiju, gde je vatra navodno zahvatila i kuće.

Prema prvim informacijama, iz određenih područja je naređena evakuacija. Građani i turisti iz Lagonisija se mole da krenu u pravcu Atine.

Nadležni kažu da je požar krenuo da se širi i ka obližnoj Saronidi, i da vatra više nije pod kontrolom.

Nešto posle 21.00 časova po lokalnom vremenu vazdušne snage su prestale da gase požar. Sada teret pada na zemaljske timove koji će, čini se, cele noći pokušavati da se izbore s vatrom na tri velika vatrena fronta. Tačnije, Vatrogasna brigada se bori sa plamenom u:

- Saronidi

- Dervenohoriji

- Lutrakiju (80 kilometera zapadno od Atine).

Očekuje se da će vazdušna sredstva ponovo delovati pri prvom svetlu dana.

U Beotiji je podignuta uzbuna zbog požara koji je izbio u Panakto Derbenohorionu, u Beotiji, u blizini granice sa Atikom. Na tom području deluje 105 vatrogasaca, 30 vozila, dok iz vazduha deluje sedam aviona i četiri helikoptera.

 

Kako je saopštila Vatrogasna služba, vatra ne preti stambenom naselju, ali se vatrogasna jedinica pojačava kako bi sprečila mogućnost širenja požara na Parnitu. Istovremeno, upućena je poruka sa broja 112 meštanima tog kraja u kojoj se poziva da se pridržavaju instrukcija.

Ostavite komentar