Vesti > Svet

Rimokatolički SVEŠTENIK u SAD osuđen na DOŽIVOTNU KAZNU zatvora zbog ZLOSTAVLJANJA 3 dečaka

On je istovremeno osuđen na doživotnu kaznu zbog optužbi za seksualnu trgovinu maloletnicima silom, prevarom ili prinudom

Izvor: K1info/Tanjug

18/11/2023 > 20:48

podeli vest:

Rimokatolički SVEŠTENIK u SAD osuđen na DOŽIVOTNU KAZNU zatvora zbog ZLOSTAVLJANJA 3 dečaka
Foto: Pixabay.com


Rimokatolički sveštenik Mihael Zaharijas (56) osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog trgovine ljudima u vezi sa zlostavljanjem tri dečaka za koje tužioci kažu da ih je upoznao u predškolskoj ustanovi u američkoj državi Ohajo i nastavio da ih zlostavlja kao odrasle.

Zaharijas je istovremeno osuđen na doživotnu kaznu zbog optužbi za seksualnu trgovinu maloletnicima silom, prevarom ili prinudom.

On je osuđen i na 20 godina zatvora po dve tačke za seksualnu trgovinu odraslom osobom uz pomoć sile, prevare ili prinude i jednu za trgovinu maloletnicima na sličan način.

Zaharijas je ostao pri tvrdnji da nije kriv i da se nijedan seksualni kontakt nije dogodio kada su dečaci bili maloletni, a da je taj kontakt bio sporazuman kada su oni postali odrasli.

Rimokatolička biskupija u gradu Toledo u Ohaju, koja je Zaharijasa stavila na administrativno odsustvo nakon njegovog hapšenja u avgustu 2020. godine, saopštila je da izricanje presude predstavlja još jedan korak ka pravdi za sve one koji su oštećeni.

 

Ostavite komentar