Vesti > Svet

Pogledajte UZNEMIRUJUĆI SNIMAK NAPADA na POLITIČARA U NEMAČKOJ! SEVNUO NOŽ, policija pucala na NAPADAČA

Snimci prikazuju čoveka naoružanog velikim nožem kako juri na drugog čoveka pre nego što su obojica pali na pod

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Mina Duduković

31/05/2024 > 14:53

podeli vest:

Pogledajte UZNEMIRUJUĆI SNIMAK NAPADA na POLITIČARA U NEMAČKOJ! SEVNUO NOŽ, policija pucala na NAPADAČA
Foto: tanjug/ap/Rene Priebe


Nekoliko ljudi u nemačkom gradu Manhajmu, uključujući jednog desničarskog antiislamskog aktivistu, povređeno kada ih je napadač ranio nožem, saopštila je policija.

Kako se navodi, incident se dogodio nešto posle 11.30 časova. Za Bild je potvrđeno da je u pitanju konzervativni političar i antiislamista Mihael Šturcenberger (59).

 

 

Snimci prikazuju čoveka naoružanog velikim nožem kako juri na drugog čoveka pre nego što su obojica pali na pod. Pobesneli napadač je nožem više puta ubo svoju žrtvu u predelu lica, vrata i grudi.

Policija Manhajma oglasila se povodom incidenta saopštivši da je danas oko 11.35 na trgu u Manhajmu došlo do napada na nekoliko osoba.

- Jedna osoba je napala više osoba nožem i povredila ih. Za sada se ne mogu dati podaci o obimu i težini povreda. Protiv napadača je tada upotrebljeno vatreno oružje. Napadač je takođe povređen. U akciji su uključene spasilačke i hitne službe, kao i spasilački helikopter. Javnost nije u opasnosti - stoji u saopštenju nemačke policije.

Islamski kritičar Šturcenberger je bivši medijski portparol minhenske CSU, priznati kritičar islama i član organizacije Paks Evropa, navodi se na sajtu građanskog pokreta.

 

Ostavite komentar