Vesti > Svet

OVO SU SVI ČEKALI! Oglasio se Bajden POSLE PRESUDE TRAMPU: Evo šta mu je poručio! (VIDEO)

Govoreći iz Bele kuće, Bajden je rekao da se porota sastoji od redovnih Amerikanaca, koji su čuli dokaze i doneli jednoglasnu presudu

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

31/05/2024 > 20:45

podeli vest:

OVO SU SVI ČEKALI! Oglasio se Bajden POSLE PRESUDE TRAMPU: Evo šta mu je poručio! (VIDEO)
Foto: Ilustracija/Tanjug/AP


Predsednik SAD Džo Bajden rekao je u petak da je presuda Donalda Trampa u suđenju za davanje tajnog novca zvezdi filmova za odrasle ponovo potvrdila "američki princip da niko nije iznad zakona".

Govoreći iz Bele kuće, Bajden je rekao da se porota sastoji od redovnih Amerikanaca, koji su čuli dokaze i doneli jednoglasnu presudu.

 - Donald Tramp je dobio svaku priliku da se brani. Državni slučaj, a ne federalni, saslušala je porota od 12 građana. Dvanaest Amerikanaca. Dvanaest ljudi poput vas, kao milioni Amerikanaca koji su bili u poroti - poručio je Bajden.

 Stao u odbranu porotnika

On je rekao da je Trampova porota "izabrana na isti način na koji je svaka porota u Americi" i da je to "proces u kojem je učestvovao advokat Donalda Trampa".

 

 

- Porota je saslušala pet nedelja dokaza. Pet nedelja, nakon pažljivog razmatranja, porota je donela jednoglasnu presudu. Oni su proglasili Donalda Trampa krivim po svih 34 tačke optužnice - dodao je.

 "Naš pravosudni sistem je kamen temeljac Amerike"

Bajden je rekao da će Tramp sada imati priliku da uloži žalbu na odluku jer "tako funkcioniše američki pravosudni sistem".

- Nepromišljeno je, opasno je, neodgovorno je da bilo ko kaže da je ovo namešteno samo zato što im se ne sviđa presuda. Naš pravosudni sistem traje skoro 250 godina i bukvalno je kamen temeljac Amerike. Nikada ne bi trebalo da dozvolimo nikome da ga sruši – jednostavno tako. To je Amerika, to smo mi. To će uvek biti, ako Bog da - nastavio je Bajden.

Ostavite komentar