Vesti > Svet

PUTIN TESTIRA NOVU TAKTIKU! Žestok napad na KIJEV, Rusija za jednu noć lansirala čak 39 DRONOVA

PVO sistemi su uništili 35 od ukupno 39 jurišnih dronova koje je Rusija lansirala protekle noći

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

21/07/2024 > 09:00

podeli vest:

PUTIN TESTIRA NOVU TAKTIKU! Žestok napad na KIJEV, Rusija za jednu noć lansirala čak 39 DRONOVA
Foto: Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda


Rusija je izvela peti napad dronovima na Kijev u poslednje dve nedelje, a ukrajinska vojska je saopštila da su PVO sistemi uništili sve bespilotne letelice pre nego što su stigle do ukrajinskog glavnog grada.

U saopštenju ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva i PVO objavljenom na Telegram kanalu navodi se da su PVO sistemi uništili 35 od ukupno 39 jurišnih dronova koje je Rusija lansirala protekle noći, prenosi Rojters.

Dodaje se da nije bilo prijavljenih žrtava niti neposredne štete.

Šef vojne administracije Kijeva Serhij Popko ocenio je da ruske snage testiraju nove taktike, traže nove prilaze glavnom gradu Ukrajine i pokušavaju da otkriju lokacije ukrajinskih sistema protivvazdušne odbrane.

Foto: Tanjug/AP Photo/Vadim Ghirda

 

Podsetimo, u ruskom raketnom napadu na Nikolajev na jugu Ukrajine koji se dogodio pre nekoliko dana, tri osobe su poginule, uključujući dete, a povređeno je petoro ljudi. 

- Ruski raketni napad na Nikolajev. Gađano je dečje igralište u blizini stambene zgrade. Tri osobe su poginule od ovog udara, uključujući i dete - objavio je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenskina Telegramu uz odgovarajuće fotografije. 

Prema njegovim rečima, Rusija svakim danom svojim terorom dokazuje da nije dovoljan pritisak na nju.

- Ovakvo uništavanje života mora biti zaustavljeno. Potrebna su nova rešenja za podršku našoj odbrani. Rusija mora da oseti moć sveta - poručio je predsednik Ukrajine.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar