Vesti > Svet

Bil i Hilari Klinton PODRŽALI Kamalu Haris: "Vreme je da se okupimo i POBEDIMO Trampa"

Predsednik SAD Džo Bajden večeras je saopštio da neće učestvovati u predsedničkoj trci

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

21/07/2024 > 22:05

podeli vest:

Bil i Hilari Klinton PODRŽALI Kamalu Haris: "Vreme je da se okupimo i POBEDIMO Trampa"
Foto: Tanjug/Evan Agostini/Invision/AP


Bivši predsednik SAD Bil Klinton i bivša državna sekretarka Hilari Klinton dali su podršku potpredsednici SAD Kamali Haris kao protivkandidatu republikancu Donaldu Trampu na predsedničkim izborima u novembru, nakon što je američki predsednik DŽozef Bajden objavio da se povlači iz trke i dao podršku Haris.

- Čast nam je što možemo da se pridružimo predsedniku u podršci potpredsednici Haris i učinićemo sve što možemo da je podržimo - navodi se u zajedničkom saopštenju Klintonovih, prenosi CNN.

Američki predsednik DŽozef Bajden podržao je danas, nakon što se povukao iz predsedničke trke, popredsednicu SAD Kamalu Haris kao kandidatkinju demokrata na prerdsedničkim izborima, gde bi se suprotstavila republikanskom kandidatu Donaldu Trumpu.

- Moja prva odluka kao stranačkog kandidata 2020. godine bila je da izaberem Kamalu Haris za svog potpredsednika. I to je bila najbolja odluka koju sam doneo. Danas želim da ponudim punu podršku da Kamala bude kandidat naše stranke ove godine. Demokrate – vreme je da se okupimo i pobedimo Trampa. Uradimo to - napisao je Bajden na X platformi.

Da podsetimo, predsednik SAD Džo Bajden večeras je saopštio da neće učestvovati u predsedničkoj trci.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Ubrzo potom, Bajden je javno podržao svoju potpredsednicu Kamalu Haris da se kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima.

On je podržao da Kamala bude ta koja će zauzeti njegovo mesto u ime Demokratske partije i izaći protiv Trampa na izborima u novembru.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar