Vesti > Svet

Policija UPALA u kancelariju političke stranke bivšeg premijera KANA! UHAPŠEN njen POTPAROL

Okružni sud u Islamabadu je 17. jula ove godine oslobodio bivšeg premijera Imrana Kana i njegovu suprugu Bušru Kan optužbi za ilegalan brak

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

22/07/2024 > 20:49

podeli vest:

Policija UPALA u kancelariju političke stranke bivšeg premijera KANA! UHAPŠEN njen POTPAROL
Foto: Tanjug/AP Photo/Rahmat Gul


Pakistanska policija danas je upala u kancelariju političke stranke zatvorenog bivšeg premijera Imrana Kana u Islamabadu i uhapsila njenog portparola zbog antidržavne propagande, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ministarstvo je u saopštenju navelo da su policajci uhapsili i Ahmada Džandžuu, medijskog koordinatora za Kanovu pakistansku Tehreek-e-Insaf partiju (PTI).

Džandžua je uhapšen tokom vikenda u odvojenoj raciji, prenosi AP.

Hapšenja su izazvala kritike Gohara Ali Kana, predsednika PTI, koji je rekao da su vlasti uhapsile i neke druge radnike medijskog krila te stranke u nizu policijskih racija poslednjih nedelja.

Pakistanske vlasti često optužuju PTI za vođenje kampanje protiv institucija zemlje, misleći na vojsku, što stranka negira. Kan je uhapšen prošle godine zbog optužbom za korupciju i od tada je u zatvoru u  gradu Ravalpindi.

Da podsetimo, Okružni sud u Islamabadu je 17. jula ove godine oslobodio bivšeg premijera Imrana Kana i njegovu suprugu Bušru Kan optužbi za ilegalan brak.

Foto: Tanjug/AP Photo/K.M. Chaudary, File

 

- Imran Kan i Bibi sahiba (Bušra) su oslobođeni optužbi - napisao je na platformi X Kanov advokat Naem Pandžuta, preneo je "Reuters".

Kan i njegova supruga osuđeni su u februaru na po sedam godina zatvora zbog toga što je, kako je navedeno u presudi, sklapanjem njihovog braka 2018. godine prekršen zakon pošto nije ispoštovan period koji, prema islamskim pravilima, mora da prođe između razvoda i sklapanja novog braka.

BONUS VIDEO:
https://cms.target-video.com/videos/edit/1664976/?partner_id=25060#:~:text=Code%20copied.-,%3Cscript,%3C/script%3E,-Copy%20the%20embed

Ostavite komentar