Vesti > Svet

TAMARI VUČIĆ priredili PROVOD ZA PAMĆENJE! Domaćini su joj poručili da je KONGO NJENA DRUGA KUĆA (VIDEO)

Posebno iznenađenje večeri bilo je izvođenje numera "Tamo daleko" i "Ovo je Srbija", koju je tamošnji bend otpevao u čast uvažene gošće

Izvor: K1info

Autor: Simona Stanković

25/07/2024 > 09:30

podeli vest:

TAMARI VUČIĆ priredili PROVOD ZA PAMĆENJE! Domaćini su joj poručili da je KONGO NJENA DRUGA KUĆA  (VIDEO)
Tamara Vučić posetila Afrikuu - Foto: Tanjug/Marko Đoković


Prva dama Srbije Tamara Vučić otišla je u diplomatsku posetu Demokratskoj Republici Kongo, gde su je dočekali srdačno, jer kako navode tamošnji mediji, ovo je prva poseta jedne evropske prve dame ovoj afričkoj zemlji.

Nakon važnih bilateralnih sastanaka, prva dama Srbije prisustvovala je svečanoj večeri upriličenoj srpskoj delegaciji u čast, sa tradicionalnom muzikom Konga i plesovima, a u jednom trenutku salom se orila tradicionalna pesma “Tamo daleko”, kao i mnoge druge. 

- Odličan sastanak sa prvom damom Demokratske Republike Kongo Deniz Njakeru Čisekedi i članovima njene Fondacije, kao i predstavnicima organizacija - napisala je Tamara Vučić na Instagramu.

Foto: Tanjug/Marko Đoković

 

Poseta jedne prve dame iz Evrope toj državi

- Odličan sastanak sa prvom damom Demokratske Republike Kongo Deniz Njakeru Čisekedi i članovima njene Fondacije, kao i predstavnicima organizacija - napisala je Tamara Vučić na Instagramu.

Teme sastanka bile su zdravlje, obrazovanje, borba protiv rodno zasnovanog nasilja i osnaživanje žena što su istovremeno četiri pravca delovanja fondacije prve dame Čisekedi.

- Imala sam priliku da uvaženom skupu ukratko predstavim takođe četiri polja društvenih aktivnosti u okviru kojih se trudim da dam svoj doprinos, a to su podizanje svesti o važnosti ranog razvoja i aktivnosti u tom smislu, podrška osobama obolelim od retkih bolesti, mentalno zdravlje mladih i očuvanje i promocija našeg kulturnog nasleđa - navodi Tamara Vučić.

Supruzi predsednika Srbije, priređen je nesvakidašnji doček u Demokratskoj Republici Kongo. Ovo je, po rečima domaćina, prva poseta jedne prve dame iz Evrope toj zemlji, te za njih ima istorijski značaj.

Vučićevu je na aerodeomu sačekala prva dama Konga, uz tradicionalni nacionalni ples i sa lokalnim poklonima.

Tamara Vučić je imala priliku da razgovara i sa predsednikom Demokratske Republike Kongo Feliksom Cisekedijem, kome je, uručivši lično pismo predsednika Vučića, zahvalila na podršci interesima naše zemlje u međunarodnim organizacijama.

Tokom susreta, predsednik Cisekedi je predsednika Srbije nazvao svojim bliskim prijateljem i bratom, a supruzi predsednika poručio da je Kongo njena druga kuća.

Za gošću je priređena posebna svečana večera uz bogat kulturno-umetnički program i u prisustvu ministara u vladi i senatora Demokratske Republike Kongo.

U društvu supruge predsednika Konga Deniz Njakeru Čisekedi Tamara Vučić posetila je i Nacionalni muzej Demokratske republike Kongo.

Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić i ministar Nenad Popović su u višednevnoj poseti afričkim zemljama Demokratskoj Republici Kongo, Esvatiniju i Zimbabveu. 

Poseta Srbiji predsednika i prve dame DR Konga 2019. godine dala je dodatni podstrek tradicionalno prijateljskim odnosima dve zemlje.

Posebno iznenađenje večeri bilo je izvođenje numera "Tamo daleko" i "Ovo je Srbija", koju je tamošnji bend otpevao u čast uvažene gošće.

Ona se zahvalila sam na izvanrednom gostoprimstvu i posebno na podršci našim interesima u međunarodnim organizacijama. 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar