Vesti > Svet

TERORISTI planiraju napad na Izraelce tokom OLIMPIJADE? Stiglo jezivo upozorenje, od ovoga strahuje CEO SVET

Na Olimpijadi u Parizu 88 izraelskih sportista nalazi se pod danonoćnom zaštitom francuskih bezbednosnih službi

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

25/07/2024 > 15:23

podeli vest:

TERORISTI planiraju napad na Izraelce tokom OLIMPIJADE? Stiglo jezivo upozorenje, od ovoga strahuje CEO SVET
Foto: Shutterstock


Izrael je upozorio Francusku da, kako je naveo, teroristi koje podržava Iran, planiraju napad na Izraelce tokom letnjih Olimpijskih igara u Parizu koje počinju sutra.

Izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac poslao je pismo francuskom kolegi Stefanu Sežurneu u kojem je upozorio na zaveru koju podržava Iran da se izvrši napad na izraelsku delegaciju na Olimpijskim igrama, preneo je Tajms of Izrael.

- Postoje oni koji nastoje da potkopaju slavljeničku prirodu ovog radosnog događaja. Trenutno imamo procene u vezi sa potencijalnom pretnjom koju predstavljaju teroristi koje podržava Iran i druge terorističke organizacije koje imaju za cilj da izvrše napade na članove izraelske delegacije i izraelske turiste tokom Olimpijade - naveo je Kac u pismu.

Kac je izrazio zahvalnost francuskim zvaničnicima zbog "mera bezbednosti bez presedana" za zaštitu Izraelaca na Olimpijadi, kao i na tome što je francuska vlada odbila pozive da se Izraelu zabrani učešće na igrama.

Na Olimpijadi u Parizu 88 izraelskih sportista nalazi se pod danonoćnom zaštitom francuskih bezbednosnih službi, a takođe ih čuvaju i zvaničnici izraelske obaveštajne agencije Šin Bet usred niza pretnji Izraelcima.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar