Vesti > Svet

PAKLENI PLAN IRANA: Evo kako će DA NAPADNU Izrael, umešana još jedna DRŽAVA!

SOHR sa sedištem u Velikoj Britaniji, izvestio je da bi dronovi mogli da budu lansirani iz oblasti u blizini Damaska

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

02/08/2024 > 17:12

podeli vest:

PAKLENI PLAN IRANA: Evo kako će DA NAPADNU Izrael, umešana još jedna DRŽAVA!
Foto: Shutterstock


Iran navodno planira da lansira dronove na Izrael iz Sirije zbog smrti političkog lidera Hamas Ismaila Hanijea i komandanta Hezbolaha Fuada Šukra, objavila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR), pozivajući se na izvore.

SOHR sa sedištem u Velikoj Britaniji, izvestio je da bi dronovi mogli da budu lansirani iz oblasti u blizini Damaska i iz sirijske pustinje, da bi izgledalo kao da su ih lansirale grupe koje podržava Iran u Iraku, prenosi Tajms of Izrael.

Prema izveštaju SOHR, iranske grupe takođe su naredile da se ne gađaju američke vojne baze ako Sjedinjene Američke Države ne učestvuju u odbrani Izraela.

Američki predsednik Džo Bajden istakao je juče posvećenost Amerike u odbrani bezbednosti Izraela "od svih pretnji iz Irana".

Pomenute pretnje dolaze nakon što je, kako je navedeno, Izrael ubio Šukra u utorak, nekoliko dana nakon što je u vazdušnom napadu grupe ubijeno 12 mladih ljudi u gradu Majdal Šamsu na Golanskoj visoravni.

Smrt političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, koja se dogodila samo nekoliko sati kasnije u Teheranu, takođe se pripisuje Izraelu, iako on nije preuzeo odgovornost za taj napad.

Sirijski ratni analitičari redovno su optuživali SOHR, kojim upravlja samo jedna osoba, za lažno prijavljivanje broja žrtava.

BONUS VIDEO;: 

Ostavite komentar