Vesti > Svet

KENEDI OBUSTAVIO KAMPANJU: Podržao je Trampa!

U novembru 2023. godine, u anketi Rojtersa/Ipsosa, Kenedi je imao podršku od 20 odsto Amerikanaca, u trci sa Bajdenom i Trampom

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

23/08/2024 > 22:08

podeli vest:

KENEDI OBUSTAVIO KAMPANJU: Podržao je Trampa!
Foto: Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson


Nezavisni predsednički kandidat Robert F. Kenedi rekao je danas da obustavlja kampanju za predsedničke izbore u SAD, ali ne i da je završava dodajući da podržava republikanca Donalda Trampa na izborima 5. novembra, preneo je Rojters.

- Ne okončavam svoju kampanju, jednostavno je obustavljam, a ne završavam. Moje ime će ostati na glasačkim listićima u većini saveznih država - rekao je on na skupu u Arizoni.

Kenedi je ušao u trku u aprilu 2023. godine, kao izazivač Džozefa Bajdena za demokratsku nominaciju, ali je izgubio i odlučio da se kandiduje nezavisno.

U novembru 2023. godine, u anketi Rojtersa/Ipsosa, Kenedi je imao podršku od 20 odsto Amerikanaca, u trci sa Bajdenom i Trampom.

U februaru 2024. godine tokom Superbola objavio je izborni spot, u kojem je spomenuo svog oca, američkog senatora Roberta F. Kenedija, i strica, nekdašnjeg američkog predsednika Džona Kenedija, što je izazvalo ogorčenje među mnogim članovima njegove porodice, koji su osudili njegovu kampanju. 

Neko vreme su izborni štabovi Bajdena i Trampa pokazivali znakove da su zabrinuti da bi Kenedijeva kampanja mogla privući dovoljno podrške da promeni ishod izbora, navodi britanska novinska agencija.

BONUS VIDEO:

Ostavite komentar