Vesti > Svet

Izraelska vojska na nogama! Nastavak intenzivne AKCIJE vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha u LIBANU

Situacija zahteva nastavak intenzivne akcije na svim frontovima, naveo je Halevi

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

24/09/2024 > 14:12

podeli vest:

Izraelska vojska na nogama! Nastavak intenzivne AKCIJE vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha u LIBANU
Foto: Tanjug/AP/Shutterstock


Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da izvode novi talas vazdušnih napada na ciljeve Hezbolaha u Libanu.
Ranije danas izvedena su dva talasa napada na jug Libana i dolinu Beka, preneo je Tajms of Izrael.

Načelnik Generalštaba izraelske vojske general-potpukovnik Herci Halevi rekao je na kraju jutrošnje procene da Hezbolahu neće biti dat predah i da će vojska ubrzati svoje akcije protiv te terorističke grupe u Libanu.

- Hezbolahu se ne sme dati pauza. (Moramo) da nastavimo da delujemo svom snagom - istakao je on.

Halevi je istakao da je IDF ubrzati ofanzivne operacije.

- Situacija zahteva nastavak intenzivne akcije na svim frontovima - naveo je Halevi.

Izraelska vojska je saopštila ranije danas da je izvela vazdušni napad na ćeliju Hezbolaha u Libanu, koja je tokom noći pucala prema oblasti grada Afula i da je uništila lansere ove militantne organizacije.

U saopštenju se navodi i da su izraelski avioni pogodili desetine ciljeva Hezbolaha u nekoliko oblasti u južnom Libanu, uz sekundarne eksplozije koje ukazuju na to da je oružje bilo uskladišteno u zgradama.

Tokom noći militanti Hezbolaha izveli su snažan raketni napad na vojni aerodrom u blizini grada Afula i vazdušnu bazu Ramat David u Izraelu, preneli su libanski mediji pozivajući se na saopštenje te organizacije.

Izraelska vojska je navela da je Hezbolah ispalio oko 20 raketa na sever Izraela u tri odvojene serije, pri čemu su sve projektile presreli sistemi protivvazdušne odbrane ili su pali na otvorenim područjima, kao i da je više od 65 raketa ispaljeno jutros iz Libana na severni Izrael.

IDF je naveo da je oko 10 raketa ispaljeno na područja istočno od grada Haife i da je nekoliko projektila presrela izraelska PVO.
Libansko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je, prema novom bilansu, 558 ljudi poginulo od ponedeljka u izraelskim napadima na Liban, od kojih 50 dece i 94 žene, a 1.835 osoba je ranjeno.

BONUS VIDEO:


Ostavite komentar