Vesti > Svet

ERDOGAN I PUTIN o nezapamćenom napadu u Ankari! "Želim Božiju milost..."

Erdogan je zahvalio Putinu na saučešću upućenom porodicama onih koji su izgubili živote u današnjem terorističkom napadu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

23/10/2024 > 20:52

podeli vest:

ERDOGAN I PUTIN o nezapamćenom napadu u Ankari! "Želim Božiju milost..."
Foto: Freepik/Tanjug/AP


Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan osudio je danas teroristički napad u Ankari tokom susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom na marginama samita BRIKS.

Erdogan je zahvalio Putinu na saučešću upućenom porodicama onih koji su izgubili živote u današnjem terorističkom napadu u Ankari, preneo je TRT Haber.

- Imamo četiri mučenika i 14 povređenih. Osuđujem ovaj gnusni teroristički napad i želim Božiju milost našim mučenicima - rekao je Erdogan.

U delu sastanka otvorenog za novinare, Erdogan je zahvalio Putinu na pozivu i izrazio zadovoljstvo što se ponovo sreo sa njim posle sastanka u Astani. Podsetivši da je ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov boravio u petak u Istanbulu povodom Platforme za regionalnu saradnju 3+3, Erdogan je rekao Putinu da želi da ga vidi što pre u Turskoj.

Turska zainteresovana za saradnju sa BRIKS-om

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da je svestan činjenice da je Turska zainteresovana za uspostavljanje bliske saradnje sa BRIKS-om.

- Ovde vidimo značajne perspektive, imajući u vidu autoritet i posebnu geopolitičku ulogu zemlje koja povezuje istok i zapad evroazijskog kontinenta - rekao je ruski lider.

On je napomenuo da su rusko-turski odnosi dobrosusedski i konstruktivni, zasnovani na dugogodišnjoj saradnji u različitim oblastima. Putin je ukazao na značaj stalnog dijaloga o bilateralnim i međunarodnim pitanjima, prenosi Izvestija. Prema njegovim rečima, stavovi Rusije i Turske o bliskoistočnom rešenju su veoma bliski.

- Sada je najhitnije pitanje tragičan razvoj situacije na Bliskom istoku. Principijelne pozicije Rusije i Turske su veoma bliske po ovim pitanjima - rekao je Putin.

BONUS VIDEO

Ostavite komentar