Vesti > Svet

KRVAVA OSVETA TURSKE: Snimci ŽESTOKIH vazdušnih napada po kurdskim militantima! (VIDEO)

Sirijske demokratske snage (SDF) predvođene Kurdima saopštile su danas da su turski vazdušni udari ubili 12 civila

Izvor: K1info/blic.rs

Autor: Nemanja Petričević

24/10/2024 > 20:36

podeli vest:

KRVAVA OSVETA TURSKE: Snimci ŽESTOKIH vazdušnih napada po kurdskim militantima! (VIDEO)
Foto: printscreen youtube/Guardian


Turska je pokrenula vazdušne napade po ciljevima kurdskih militanata u Siriji i Iraku pošto je otkrila da iza terorističkog napada u sredu, na vazduhoplovnu fabriku u Ankari, u kojem je ubijeno 5 osoba a više desetina ranjeno, stoji Kurdistanska radnička stranka (PKK)

Turska nacionalna obavještajna služba rekla je da je gađala brojne "strateške lokacije" koje koristi PKK ili milicija sirijskih Kurda povezana s militantima, prenosi Gardijan.

PKK nije odmah dao izjavu o napadu ili turskim zračnim napadima. Mete su uključivale vojne, obaveštajne, energetske i infrastrukturne objekte i skladišta municije, navodi se u izveštaju. Zvaničnik bezbednosnih službi rekao je da su u udarima u četvrtak korišćeni naoružani dronovi.

Sirijske demokratske snage (SDF) predvođene Kurdima saopštile su danas da su turski vazdušni udari ubili 12 civila na severoistoku Sirije.

 

 

- Tokom proteklih sati... novi talas turskih napada na severnu i istočnu Siriju ubio je 12 civila, uključujući dvoje dece, a ranio 25 drugih - navodi se u saopštenju SDF i dodaje:

- Pored naseljenih mesta, turski ratni avioni i bespilotne letelice gađali su pekare, elektrane, naftna postrojenja i kontrolne punktove kurdskih snaga unutrašnje bezbednosti - dodaje se u saopštenju, u kojem se takođe navodi tursko granatiranje.

Juče su turske vazduhoplovne snage izvele udare na slične ciljeve u severnoj Siriji i severnom Iraku, nekoliko sati nakon što su zvaničnici turske vlade okrivili PKK za teroristički napad na sedište kompanije za vazduhoplovstvo i odbranuu blizini Ankare.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar