Vesti > Svet

Skandalozan snimak iz hola škole: Policajac udarao učenika PESNICAMA U GLAVU (VIDEO)

Učeniku je više puta naređeno da prođe kroz metal-detektor

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Nemanja Petričević

25/10/2024 > 17:12

podeli vest:

Skandalozan snimak iz hola škole: Policajac udarao učenika PESNICAMA U GLAVU (VIDEO)
Foto: Printscreen Tvitter


Nadzorne kamere snimile su policajca kako više puta udara učenika pesnicom u glavu, što je izazvalo veliki skandal u jednoj školi u Akronu, američka savezna država Ohajo.

Od policajca, koji je zadužen za bezbednost i koga su snimile kamere, zatraženo je da se ne vraća u Centar za učenje "Firestone Community" nakon što je skandalozni snimak izašao u javnost, preneo je "CNN".

Incident se dogodio 16. oktobra "tokom jutarnjih rutina i prolaska učenika kroz metak detektore", navodi se u saopštenju Udruženja javnih škola u Akronu.

"Došlo je do interakcije između učenika i policajca, koja je na kraju rezultirala korišćenjem sile protiv učenika", navodi se u saopštenju.

Učeniku je više puta naređeno da prođe kroz metal-detektor, koji je inicijalno "zasvetleo crveno i zazvonio nakon što je prošao, prema izveštaju policije, koji je dobio CNN.

 

 

Izveštaj navodi da je policajac rekao da, u interesu očuvanja bezbednosti škole, želi da se uveri da učenik nema oružje.

Incident je eskalirao kada je učenik pokušao da prođe pored dva policajca, koji su odmah počeli da ga zadržavaju, pokazuje snimak sa nadzorne kamere.

Jedan od policajaca verbalno je obavestio učenika da je pod hapšenjem i uhvatio ga za ruke kako bi mu stavio lisice, kada je učenik počeo da se opire, navodi izveštaj.

Nakon otprilike 25 sekundi borbe sa učenikom, policajac ga je tri puta udario zatvorenom rukom u glavu. Udarci su oborili učenika na zemlju, gde su policajci završili stavljanje lisica pre nego što su ga izveli iz škole bez daljih incidenata, navodi izveštaj.

Policajci su kasnije utvrdili da je učenik imao mobilni telefon, koji nije dozvoljen u školi. Poručnik Majkl Robinson pregledao je snimak i utvrdio da su postupci policajca u školi "bili neprihvatljivi", prema saopštenju školskog okruga.

"Duboko cenimo partnerstvo koje imamo sa organima reda i ključnu ulogu koju policajci u školama igraju u obezbeđivanju bezbednosti naših učenika i izgradnji odnosa i poverenja unutar naše zajednice", rekao je Robinson i nastavio:

"U isto vreme, jednako je važno da se odgovornost održi kada se ovakvi incidenti dogode. Bezbednost i dobrobit naših učenika i osoblja su naš najveći prioritet".

Udruženja javnih škola u Akronu je zatražilo "trajno uklanjanje policajca iz škole". Policajac je trenutno na administrativnom odmoru, a policija Akrona sada sprovodi unutrašnju kontrolu u vezi sa upotrebom sile.

BONUS VIDEO: 

Ostavite komentar