Vesti > Svet

PUTIN ZAPRETIO ZAPADU JAČE NEGO IKAD: "Nadam se da su me dobro čuli!"

Ruski predsednik JASNO poručio NATO šta će se desiti ako se iz Ukrajine nastave napadi na teritoriju Rusije

Izvor: K1info

Autor: Anica Ninković

27/10/2024 > 19:45

podeli vest:

PUTIN ZAPRETIO ZAPADU JAČE NEGO IKAD: "Nadam se da su me dobro čuli!"
Foto: Alexander Nemenov, Pool Photo via AP


Ruski predsednik Vladimir Putin nada se da je do Zapada stiglo upozorenje o tome, šta će se desiti ako dozvoli Kijevu da gađa teritoriju Rusije.

- Nisu mi ništa rekli o tome, ali nadam se da su čuli. Jer, mi ćemo morati sami da donesemo neke odluke - rekao je Putin televiziji Rusija 24.

Kako je istakao, rusko Ministarstvo odbrane razmišlja o različitim opcijama odgovora na moguće udare dugog dometa na rusku teritoriju i ponudiće različite opcije.

Foto: Alexander Nemenov, Pool Photo via AP

 

Po njegovim rečima, napade ove vrste tehnički mogu da izvode samo oficiri NATO-a, nikako vojnici kijevskog režima.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da duž cele linije razdvajanja ruske trupe napreduju i rešavaju postavljene zadatke. Tempo ofanzive se povećava. Grupa „Centar“ već duže vreme uspešno napreduje na krasnoarmejskom pravcu. Poslednjih dana, ruska vojska se pomerila pet do šest kilometara.

Ruski predsednik Vladimir Putin je ranije izjavio da zemlje NATO-a sada razgovaraju, ne samo o mogućoj upotrebi zapadnog oružja dugog dometa od strane Kijeva, već odlučuju da li će se direktno uključiti u ukrajinski sukob. Direktno učešće zapadnih zemalja u ukrajinski sukob promeniće njegovu suštinu, Rusija će biti prinuđena da donosi odluke na osnovu pretnji koje joj se na taj način stvaraju.

Foto: Tanjug/AP

 

Pres-sekretar ruskog lidera Dmitrij Peskov rekao je da je izjava predsednika o posledicama udara zapadnog oružja duboko na teritoriju Rusije krajnje jasna i nedvosmislena i da je stigla do pravih adresa.

Bonus video:

Ostavite komentar